Århus Sport

Århus er en by full av sportslige aktiviteter året rundt. Selv vinteridretter arrangeres det her. Århus har blant annet hatt frestylefestival midt i sentrum til stor glede for byens innbyggere og tilreisende. Men selvsagt er det sommeridretter som dominerer, og gjerne sjøsport.

Med sin nærhet til havet er det ikke underlig at regattaer i seiling og annen båtsport finner sted her. Men her er også et mangfold av andre idretter. Århus driver nemlig et svært systematisk arbeid for å tiltrekke seg idrettsarrangementer, og det er ikke uten grunn at Århus har blitt kåret til beste arrangørby for idrett i Danmark.

Fotball i Århus

Hvert år i uke 30 arrangeres 'Fotballfestivalen Danmark' i Århus. Dette er landets 3. største ungdomsturnering i fotball, og det deltar helt sikkert noen lag fra Norge også.

Aarhus Gymnastikforening av 1880 eller AGF som de er bedre kjent som, er Århus stolthet. I sine hvite og blå drakter spiller AGF hjemmekampene i Idrætsparken, nærmere bestemt på NRGi Park eller Atletion Stadion som den også kalles. Klubben har den senere tid ikke vært i nærheten av tidligere tiders storhet, men hjemmesupporterne som forøvrig kaller seg "Galehuset", støtter like fullt sin klubb hundre prosent.

Atletion Stadion arrangerer fra tid til annen konserter og andre kulturarrangementer. Adressen er Stadion Allé 70. For gps: 56.132222°, 10.193611°

Golf i Århus

Aarhus Golf Club ligger ved et naturskjønt område ikke langt fra Moesgård Museum. Klubben er den 6. eldste i Danmark og ble stiftet i 1931. Banen byr på varierende vanskegrad og hvis ikke slagene sitter, kan du i alle fall nyte utsikten over Århus Bugt. I klart vær ser du helt til Samsø og Tunø. Banebestilling gjør du på telefon 86 27 63 22.

Hestesport i Århus

Jydsk Væddeløpbsbane befinner seg ved Observatorievejen 2 like utenfor sentrum av Århus, og byr på sport og spenning. Ta f.eks. buss 1 eller 18 til banen. Det er trav, galopp og veddemålskunsten som dyrkes her. Café, restaurant og grillbar finnes tilgjengelig på travarenaen. Ta også med barna da det ofte arrangeres ponnyridning for de minste, i tillegg til at det finnes egne lekeparken, samt en barnekino.

Racing i Århus

Har du litt fartsdilla så vit at Århus, eller mer konkret Viby, har Europas største racing-hall for go-cart. Alle barn over 120 cm har tillatelse til å kjøre alene, mens barn mellom 90 cm og 120 cm kan få bli med i en såkalt "twin-cart". Men dette er like mye for voksne. De råeste go-cartene her får opp en fart på over 70 km/t og det føles veldig fort når du sitter 5 cm over bakken. Adressen til racingsenteret er Hasselager Centervej 30 i Viby.