Leiebil og Aten

Athen-reiseguidebanner

De færreste turister kommer til Hellas kun for å oppholde seg i hovedstaden. Har du planer om å komme deg ut til noen av øyene, går det ferger fra havnebyen Pireus, like utenfor Aten. Og noe annet er det egentlig ikke å foreta seg i Pireus. Det går metro og busser direkte fra både flyplassen og fra Aten sentrum, og på Greek Travel Pages kan du sjekke når og til hvor det går ferger.Leiebil AEGJØR ET LEIEBILKUPP NÅ!

Reiseplaneten samarbeider med AutoEurope.  En  av verdens største og ledende aktører på leiebiler.  Dette er stedet du gjør et leiebilkupp!  Ingen avbestillingsgebyr og gratis telefonsupport 24 timer i døgnet!


Hvis du har tenkt å utforske fastlands-Hellas, kan det derimot lønne seg å leie en bil. Veiene i Hellas er av høyst varierende kvalitet, og det er ikke alltid like godt merket utenfor hovedveiene. Hellas har en av Europas høyeste ulykkesfrekvenser, og sjåførene kjører mer aggressivt enn nordiske turister vil være vant med. Så kjør defensivt, ikke tvihold på forkjørsretten din, og ikke vær for skråsikker på at den andre bilen faktisk har tenkt å stoppe for deg.

Dette gjelder også om du er fotgjenger og skal krysse gaten på grønt lys. Leiebil i Hellas er forholdsvis rimelig etter europeisk målestokk, og det holder med vanlig norsk førerkort. Regn med fra 1100 kroner uka for den minste biltypen.

Vi kan foreslå følgende destinasjoner som en dagstur fra Aten:

Delfi (ca 180 kilometer)

Delfi er en moderne liten by beliggende i Phocis-dalen nordvest for Aten. Stedet er naturligvis mest kjent for sitt orakel i antikken, hvor guden Apollo talte i gåter gjennom et medium. Dette var oftest en eldre prestinne, som gikk i trance og besvarte spørsmål fra besøkende. I dag finner du et arkeologisk utgravningssted her, med Apollos Tempel, et stort amfiteater og et svært interessant arkeologisk museum. 

{googleDir hide_direction_text=1 width=100% height=300 dir_width=100% vertical=1 unit=METRIC
from="Aten, Hellas"
to="Delfi, Hellas"}

Kapp Sounion (ca 65 kilometer)

På spissen av Attica-halvøya sørøst for Aten, ligger Kapp Sounion, (eng. Cape Sounio) som har en viktig plass i gresk historie og er kjent fra gamle sagn. Stedet nevnes blant annet i Odysséen. Herfra skal den legendariske kong Aegeus ha kastet seg i døden fra en klippe, og gitt navn til Egeerhavet. Trekkplasteret er først og fremst den praktfulle utsikten du har mot solnedgangen i havet, spesielt fra de storslagne ruinene av Poseidons Tempel, fra ca 440 f.Kr. Her kan du fortsatt se stedet hvor den kjente poeten Lord Byron har hugget sitt navn inn i tempelruinene. 

{googleDir hide_direction_text=1 width=100% height=300 dir_width=100% vertical=1 unit=METRIC 
from="Aten, Hellas" 
to="Cape Sounio, Hellas"}

Korinthos (ca 80 kilometer)

På det smale landbeltet som forbinder Peloponnesus til fastlands-Hellas, ligger byen Korinthos, som har rundt 37000 innbyggere. Området har en lang og fascinerende historie innhyllet i myter og legender. Korinthos ble antagelig grunnlagt rundt år 6000 f.Kr, og var på sin høyde et rikt og mektig kongedømme. I dag er Kortinthos en industriby med en viktig havn ved Korinth-kanalen som skjærer gjennom landebeltet. 

{googleDir hide_direction_text=1 width=100% height=300 dir_width=100% vertical=1 unit=METRIC 
from="Aten, Hellas" 
to="Korinthos, Hellas"} 

------> Reiseguiden om Aten fortsetter...