Sport i Barcelona

barcelona campnou2

Idrettsklubben Barcelona er en stormakt alene innenfor idrett. Klubben har topplag i idretter som fotball (både kvinner og menn), håndball, basketball, ishockey, rugby, volleyball, friidrett, landhockey og baseball. FC Barcelona er verdens største idrettsklubb med mer enn 130 000 medlemmer fra hele verden.Fotball i Barcelona

Som så mange andre europeiske land, er spanjolene først og fremst glødende interessert i fotball, og den spanske ligaen regnes som en av verdens beste serier. Til tross for at Spania stadig regnes som en av favorittene i VM, klarte de lenge aldri å spille seg lengre enn til en semifinale, og det var i 1950. Spanjolene selv har forklart dette med at spillerne deres er atskillig mer lokalpatriotiske enn nasjonalpatriotiske, og en spiller fra Madrid vil f.eks. ikke uten videre sentre ballen til en spiller fra Barcelona. Etter at Spania vant finalen i fotball-EM i 2008 har derimot kritikernes pipe fått en annen lyd, og siden da har Spania vært blant de øverste på FIFAs verdensranking.

FC Barcelona er fotballklubben alle elsker. Klubben ble stiftet i 1899 og er det eneste fotballklubben som sammenhengende siden 1955 har deltatt i en av de europeiske cupene. I 2009 slo de Manchester United overbevisende i Champions League-finalen.

Barcelona spiller sine hjemmekamper på den gigantiske stadion Camp Nou, som tar hele 98 600 tilskuere. Til tross for den enorme tilskuerkapasiteten bør du være tidlig ute med å skaffe deg billett hvis du ønsker å se en kamp, i alle fall hvis Barcelona spiller mot et av de bedre lagene i spansk serie. Klikk her for klubbens offisielle hjemmeside.

Barcelona by har også et annet godt fotballag.  Det heter Espaniol og du kan lese mer om det her!


Reiseplaneten redKjøp fotballbilletter trygt her!


 

Golf i Barcelona

Barcelona har flere gode golfbaner i sin nærhet. Spania er jo kjent for sine mange golfbaner av høy kvalitet, men likevel er det en liten hemmelighet for folk nord i Europa at også Barcelona tilbyr bra golfbaner. Vær imidlertid oppmerksom på at mange av banene er bare for medlemmer. Les mer om golfbaner i Barcelona her.

En spesiell bane er PGA Catalunya Golf Course. Denne par 72-banen rangeres blant Europas ti beste golfbaner. Er du en erfaren golfer med lavt handicap, vil kanskje denne banen være årets høydepunkt?

Tyrefekting i Barcelona

Etter en massiv underskriftskampanje i byen vedtok bystyret å forby tyrefekting i 2004. Ønsker du å se tyrefekting, må du reise til byer lenger sør i Spania. Den største tyrefekterarenaen ligger i Madrid. Klikk her for å lese mer om tyrefekting.

 


flybilletter reiseplaneten 2

Her er de billigste flybillettene til Barcelona - Sjekk ut vår lavpriskalender!
bestbuy