Beijing

Beijing-reiseguidebanner

Beijing er i sannhet en by som kombinerer det historiske med det moderne. Beijing er på mange måter både inkluderende og skremmende: inkluderende fordi byen er en kinesisk smeltedigel der atmosfæren og stemningen er åpen og optimistisk, og skremmende fordi byen er stor og vanskelig å få oversikt over. Ofte er det en trykkende «smog» over byen som gjør det grått og noe dystert. Når himmelen en sjelden gang viser seg klar og fin (ofte i helgene pga. mindre trafikk), letter stemningen, og det er herlig å gå en tur i de mange flotte parkene. Beijing er faktisk en meget grønn by, med beplantning og parker overalt.

Beijing byr på utallige severdigheter som man må få med seg. La oss kort nevne Den forbudte by, Den kinesiske muren og Sommerpalasset. I Beijing har dynastiene regjert i årevis og lagt mektige spor etter seg.

Beijing kan være svært varm og trykkende om sommeren, og for mange vil den beste tiden å besøke byen på være høsten frem til desember, eller vårmånedene. Vintermånedene kan oppleves med snø, og Beijing kan være både kald og med mye vind.

Beijing passer for de fleste reisende. Hovedstaden i Kina frister med et hyggelig uteliv, gode shoppingmuligheter og meget god lokal mat i tillegg til alt av internasjonale hurtigmatkjeder for deg som ikke våger lokale restauranter. Beijings severdigheter er selvfølgelig av aller ypperste klasse, uansett turistmål, og er alene god nok grunn til å besøke byen.

God tur til Beijing.


 

Sosialt Reiseliv
Lik oss på Facebook og få alle våre
nyheter først!

Bli aktiv deltaker!

Del din ferieopplevelse om et reisemål, gi tips om shopping, restauranter, attraksjoner og severdigheter. 

Du kan også benytte muligheten til å stille spørsmål eller bare gi ros eller konstruktiv kritikk. På forhånd takk.


 


 

------> Reiseguiden om Beijing fortsetter...