Attraksjoner i Beijing

Beijing-reiseguidebanner

Beijing er en enormt stor by. Og den byr på en enorm mengde severdigheter og attraksjoner. Det er ingen problemer å finne fotoobjekter i denne byen. Vi har besøkt Beijing flere ganger og vet godt at vi må komme mange ganger til for å få med det meste hovedstaden i Kina har å by på. Her får du imidlertid en topp-liste av hva du må se.Himmeltempelparken (Temple of Heaven Park)

Kanskje det beste eksemplet på Ming-arkitektur i hele Beijing? Ikke langt fra Den forbudte by finner du denne parken (ved Tiantan Donglu) som er en nesten 270 dekar stor oase. Parken inneholder seremonistedet for gode innhøstninger, plassen der himmel og jord møtes og ikke minst ekko-plassen, der selv den minste hvisking høres langt av gårde, hvis det da ikke hadde vært for de tusen andre turistene som også forsøker å skape sitt ekko.

Den himmelske freds plass

Tenk deg en plass som kan samle en million mennesker uten altfor store problemer. Da har du Den himmelske freds plass. Den omtales gjerne som verdens største offentlige plass. På engelsk heter plassen Tiananmen Square. Plassen ble bygd under Ming-dynastiet rundt år 1417. Klikk her for bilder og beskrivelser av plassen.

Sommerpalasset

Sommerpalasset høres ut som et stort hus, men er så mye mer. Dette er et gigantisk parkområde nord i Beijing med en stor innsjø (Kunming) som er gravd ut med menneskekraft. Sommerpalassområdet er på UNESCOs liste over verdensarven og dateres tilbake til 1750. Mer enn 70 000 kvadratmeter bygningsmasse finner du her, i tillegg til flotte statuer, hager og frisk luft.

Den forbudte by

På UNESCOs liste over verdensarven finner du denne myteomspunne keiserbyen med 800 bygninger og over 8000 rom. Den forbudte by tilhører Ming- og Quing-dynastiene, og historien bak er fascinerende og skremmende. Klikk her for kart over Den forbudte by. 

Klokketårnet og trommetårnet

Nord for Den forbudte by nær 2. ringvei finner du klokketårnet og trommetårnet (Gulou Dongdajie). Klokketårnet hører til Quing-dynastiet og har sin opprinnelse fra slutten av 1200-tallet, men dagens tårn skriver seg fra 1700-tallet. Trommetårnet skal være bygd rundt 1273 og er det historiske sentrum for det gamle mongolske imperiet.

Lama-tempelet

Ikke langt vest for klokketårnet og trommetårnet finner du et av de mest fargerike og spennende templene i Beijing. Lama-tempelet er kanskje det best bevarte tibetanske buddhisttempelet utenfor Tibet. Templet er verdenskjent for sin gigantiske Buddha-statue som du finner i en av de mange tempelbygningene.

Den kinesiske muren

For å komme til muren må du reise litt utenfor selve Beijing. Dette er vår planets største byggverk, muren er 6400 kilometer lang. Byggearbeidet startet med Ming-dynastiet på 1300-tallet og ble først avsluttet på 1600-tallet. Muren er selvfølgelig med på UNESCOs liste over verdensarven. For å se muren reiser du til Badaling (ca. 70 km nordvest for Beijing) eller Mutiànyù (90 km nordøst for Beijing).

------> NEXT PAGE

 

Sosialt Reiseliv
Lik oss på Facebook og få alle våre
nyheter først!

Bli aktiv deltaker!

Del din ferieopplevelse om et reisemål, gi tips om shopping, restauranter, attraksjoner og severdigheter. 

Du kan også benytte muligheten til å stille spørsmål eller bare gi ros eller konstruktiv kritikk. På forhånd takk.