Beijing Med barn

Det er enklere å ha med barn i Beijing enn det man skulle tro. Kinamat spenner over så mange retter at du alltid vil finne noe barna liker. Dessuten er det fullt av hurtigmatkjeder som barn og voksne kjenner godt hjemmefra. Har du med små barn, så husk at barnestoler og barnemenyer ikke er vanlig på restaurantene.

Beijing har mange parker og severdigheter som også er flotte for barn, ikke minst Sommerpalasset. Det er dessuten godt med offentlige toaletter, og det går fint å få «låne» et toalett på hotell eller restaurant du kommer forbi dersom behovet skulle være til stede.

Av rene barneattraksjoner kan Beijing blant annet tilby følgende:

Blue Zoo Beijing
Denne attraksjonen ligger ved Arbeidernes stadion og byr på livet i havet gjennom en glasstunnel. Det er mating av haiene to ganger om dagen, normalt kl. 1000 og 1430.

Skøyebane i Beijing
China World Trade Center finner du en flott innendørs skøytebane. World Trade Center er et stort kompleks som også byr på andre aktiviteter. Skøyter kan leies for en rimelig penge.

Andre aktiviteter:
Det finnes mange flotte parker der barn kan få løpe fra seg. To alternativer er Sommerpalasset og Himmeltempelparken. Denne siste parken ligger rett sør for Den himmelske freds plass og dekker et stort område. Opprinnelig var parken blant annet et seremonisted for bønner om god høst. Sommerpalasset ligger nord i Beijing og var sommerresidensen til keiserfamilien. Også dette området er enormt, og du kan blant annet leie sykkelbåter og ta en forfriskende tur på den kunstige innsjøen Kunming.

Hvis du skal i en butikk eller på et museum, så gjør det morsomt for barna også. Butikken New China Children's Toy World i handlegaten Wangfujing Dajie er alle barns drømmebutikk. Her kryr det av leker, og butikken er i seg selv spektakulær.

Natural History Museum, som har adressen 126 Tianqiao Nandajie er et annet godt valg. Det er mange forskjellige utstillinger på dette museet, men som regel er det dinosaurutstillingen som er mest populær blant barna.