Beijing Shopping

Å shoppe i Beijing er en fornøyelse for alle. Utvalget av varer er enormt hvis du vet hvor du skal gå, og butikkene tilbyr både vesterlandske merker og selvfølgelig merker som kommer fra produsenter i Kina og Østen for øvrig. Prisnivået er behagelig lavt sammenlignet med Vest- Europa, og dessuten er kinesiske selgere mindre påtrengende enn andre steder i Østen. Kinesiske markeder kan ikke på noen måte sammenlignes med gateselgere i India, i positiv forstand.

Design og luksus
Det skal sies at hvis du er ute etter designerprodukter, har Shanghai et bedre utvalg, men også dette luksussegmentet kan dekkes i Beijing. Prøv ambassadestrøket ved Jianguomen-wai og gaten Sanlitun. De beste 5-stjerners hotellene har også flotte butikker.

Shoppingsentre
For de av oss som liker å handle på et mer folkelig nivå, har gaten Wangfujing Dajle, som er omtrent like lang som Den forbudte by, masse å tilby. Her finner du shoppingsentre og spesialbutikker. Wangfujing Dajle ligger ca. 1 kilometer øst fra Den himmelske freds plass. Et shoppingsenter her er Oriental Plaza.  Det er gigantisk og har i tillegg til alle typer varer flere gode restauranter. Her kan du tilbringe hele dagen. Klikk her for kart.

China World Shopping Centre
Hva sier du til 60 000 kvadratmeter med butikker? I tillegg til at shoppingsenteret China World Shopping Centre har alt, har det også en skøytebane. Adressen er ved China World Trade Center i Jianguomenwai Avenue 1.

La oss også nevne den virkelige giganten, Jin Yuan. Dette var det første shoppingsenteret som nådde vestlig standard i Beijing. I dag regnes Jin Yuan som verdens nest største shoppingsenter, men beregnes å bli forbigått av andre shoppingsentre i Kina i løpet av kort tid. Jin Yuan har mer enn 1000 butikker og ligger mellom 3. og 4. ringvei vest i Beijing.

Antikviteter og markeder
Mer eller helst mindre ekte antikviteter kjøper du først og fremst i gaten Liulichang, som ligger litt vest for Dashilar. Her skal du ikke uten videre ta prisene for gitt, men bruke dine beste pruteegenskaper. Vi kan også anbefale Bijing Curio City i gaten Dongsanhuan Nanlu. Curio City tilbyr gaveartikler, keramikk og mye annet over fire etasjer. Alternativt har du Beijing Arts & Crafts Central Store i den kjente handlegaten Wangfujing Dajle.

De vanligste og mest kjente markedene for kopivarer og en rekke gode kinesiske produkter er perlemarkedet sør i Chongwen og silkemarkedet i bydelen Chaoyang. Perlemarkedet finner du ved gatene Tiyuguan Lu og Hóngqiáo Shìchang. Silkemarkedet ligger ved metrostasjonen Yonganli langs gaten Dongdan. Adressen er Xiùshui Shìchang. Dongdan går rett frem med start helt i sørøst-enden av Den forbudte by. Avstanden til begge disse to markedene fra Den forbudte by er ca. 4 kilometer.

Et tredje og nyere kopimarked med ca. 4 etasjer med alle typer varer (hovedvekt på klær og sko) er Ya Xiu Silk Market i gaten Sanlitun. Her finner du også gode og billige kinesiske produkter.

For mer informasjon om shopping i Beijing, klikk her!