Attraksjoner i Bergamo

Bergamo har så mange attraksjoner at du garantert ikke rekker gjennom alt på en langweekend. I tillegg kommer naturligvis naturopplevelesene som heller ikke skal undervurderes.  Både sommer og vinter byr Bergamo og nærområdet på et naturlandskap som er helt fantastisk!Sala Manzu

I gaten Via Camozzi i Nybyen finner du Sala Manzu med sine mange artige og severdige statuer. Absolutt verdt en titt, og muligheter for å ta noen morsomme bilder. Åpningstider er klokken 1600 til 1900 mandag til lørdag. Søndager og festivaldager er 1000 - 1230 og 1600 til 1900. Er du her når bygningen er stengt, ta et besøk i hagen!

Galleria d'Arte Moderna

Liker du moderne kunst og samtidskunst er GAMEC verdt et besøk. Museet holder til nordøst i Nybyen, ikke langt fra Gamlebyen. Adressen er Via San Tomaso 53 og åpningstider er 1000 til 1300 og 1500 til 1845. Stengt mandager.

Chiesa Sant Bartolomeo

Denne vakre kirken ligger i Nybyen ved gaten Via Tasso og Largo Belotti 1. Kirken inneholder kjente malerier, blant annet Lottos maleri av Madonna med barnet og Den hellige ånd.

Chiesa Santo Spirito

En flott gammel kirke beliggende nederst i gaten Via Tasso. Her finner du malerier av flere kjente kunstnere, blant annet Lotto, Bergognone og Previtali.

Museo Bernareggi

I gaten Via Pignolo 76 finner du Museo Bernareggi som byr på variert kunst og selve bygget palazzo Bassi Rathgeb som ble restaurert år 2000. Åpningstider er tirsdager til søndager 0930 til 1230 og  1500 til 1830. Stengt mandager.

Accademia Carrara

Dette galleriet og museet huser en meget stor samling av kunst i hovedsak fra perioden 1400-tallet til 1700-tallet. Det skal etter sigende være mer enn 2000 malerier i Accademia Carrara.  Adressen er Piazza Carrara 82 helt nordøst i Nybyen (Citta Bassa) 

Duomo

Den store katedralen Duomo ruver på plassen Piazza Duomo i Gamlebyen. Kirken ligger imidlertid svært inneklemt og det er ikke lett å ta postkortbildene du sender hjem. Et besøk inne i kirken er et must! I skrivende stund er fasaden under restaurering. Byggingen av Duomo ble påstartet i 1459.

Castello S. Vigilio

Dette fortet som troner over selve Gamlebyen i Bergamo byr på storslått utsikt. Her kan du vandre i ruinene av fortidens storhet, slappe av på cafe ved taubanens ende og ta de flotteste bilder. Det er også mulighet å spasere opp (for de spreke) eller ned på gaten Via al Castello.

Basilica Santa Maria Maggiore

Et stenkast fra Duomo finner du Basilica Santa Maria Maggiore som byr på noe av det vakreste vi har sett inne i en kirke på lang tid. Du må til Peterskirken og Vatikanmuseet for å finne tilsvarende. Også eksteriørmessig er kirken noe for seg selv. Den ble bygget i 1137 og er vårt førstevalg av severdigheter i Bergamo. Adresse Piazza Duomo.

Naturhistorisk museum

Har du med barn kan helt sikkert Naturhistorisk museum være et fornuftig valg.  Det ligger i Gamlebyen ved Piazza della Cittadella 10 og holder åpent tirsdager til og med fredager 0900 - 1230 og 1430 til 1730.  Lørdager og søndager holdes det normalt åpent mellom 0900 og 1900.  Her kan du blant annet se mammuter og mye annet spennende.


 

Sosialt Reiseliv
Lik oss på Facebook og få alle våre
nyheter først!

Bli aktiv deltaker!

Del din ferieopplevelse om et reisemål, gi tips om shopping, restauranter, attraksjoner og severdigheter. 

Du kan også benytte muligheten til å stille spørsmål eller bare gi ros eller konstruktiv kritikk. På forhånd takk.