Bergamo Med barn

Italienere flest elsker barn og Bergamo er intet unntak. Du kan fint ta med små barn på restauranter og kafeer, inn i butikker og alle Bergamos attraksjoner.  Det er ikke uvanlig å se små italienske barn ta en liten kveldslur i barnevogna mens de voksne spiser ute. Og mens vi er inne på mat og restauranter, så er det jo allment kjent at italiensk mat er alle barns favoritt, det være seg pizza eller pasta. Og italiensk is går for å være noe av den beste i verden, og iskrembarer finner du overalt.

Bergamo er en liten by og det føles helt trygt å la barna løpe litt omkring. Dette gjelder ikke minst i Gamlebyen hvor det knapt er biler som kjører. Du skal heller ikke gå langt i Nybyen eller den nedre byen før du finner små gater med lite trafikk. Dessuten er det flere gågater i Nybyen, spesielt rundt de største shoppingsentrene og butikkene.

Badeliv

Ikke langt fra Bergamo finnes det flere innsjøer som er ypperlig for en badetur en varm sommerdag. Og har du ikke mulighet å reise til store innsjøer som Gardasjøen kan innsjøen Endine være et godt valg. Kombineres gjerne med et besøk i landsbyen Sarnico. Her kan dere bade og drive med forskjellige vannsportsaktiviteter i turistsesongen.

Gamlebyen

Bergamo har ikke de største attraksjonene eller fornøyelsesparkene for barn, men de fleste unge synes det er riktig så morsomt å kjøre taubanen. Og Castello S. Vigilio som troner over selve Gamlebyen i Bergamo byr på storslått utsikt, men også plass nok for barna å løpe rundt.  Også øst i gamlebyen er det store friområder, f.eks. ved fortet La Rocca og det tilhørende musèet Museo Storico.  Gamlebyens mange spennende butikker og smale gater bør helt klart kunne sette fantasien i sving i små barnesinn.

Naturhistorisk museum i Gamlebyen

Naturhistorisk museum er alltid et fornuftig valg når man reiser med barn. Dessuten er det jo interessant for oss voksne også.  Naturhistorisk museum ligger i Gamlebyen ved Piazza della Cittadella 10 og holder åpent tirsdager til og med fredager 0900 - 1230 og 1430 til 1730.  Lørdager og søndager holdes det normalt åpent mellom 0900 og 1900.  Her kan du blant annet se mammuter og mye annet spennende.

Gardasjøen eller Milano

Gardasjøen ligger en drøy times kjøretur fra Bergamo og byr på herlig badeliv og en kjempestor fornøyelsespark som heter Gardaland .  Du har også storbyen Milano kun ca 50 kilometer fra Bergamo med alle sine attraksjoner og tilbud.