Spise i Bergamo

Mat er en fryd i Italia og Bergamo og Lombardia-regionen er ikke noe unntak. Bergamo har en rekke cafeer, restauranter og ikke minst herlige butikker hvor du kan kjøpe herlig mat å ta med deg. Det være seg panini, pizza eller søtsaker og kaker. Du finner mange cafeer som byr på "happy hours" hvor du kjøper drikke og samtidig kan forsyne deg fritt av stedets småretter. Det er herlig å slå seg ned i Citta Alta (Gamlebyen) og nyte en herlig kopp kaffe, et glass vin eller hva nå du måtte ønske og plukke fritt av risotto, pizza, variasjoner av panini-retter og friske grønnsaker. 

Hvorfor ikke slappe av ved Cafe og Ristorante Baretto di San Vigino ved taubanestasjonen i gamlebyen? Se turister som kommer av og på og nyt livet etter en dag med turistattraksjoner.

Vin, vann og lokale retter i Bergamo

Italienerne kan sin vin og Bergamo er ikke minst influert av sin naboregionen Veneto når det gjelder rød vin. Valpolicella i mange varianter kan nytes på alle restauranter. Også Toscanas mange kjente vinmerker fås overalt. Ønsker du å smake på en lokal variant foreslår vi ValCalepio.

Bergamos lokale retter er kjent for å bestå av kjøtt med rikelig tilsetning av saus og hjemmelaget pasta. Det være seg svinekjøtt, oksekjøtt eller kalvekjøtt.  Mest kjent er kanskje Casoncelli alla bergamasca som er pasta fyllt med oksekjøtt og salami blant mye annet godt. 

En restaurant som er kjent for sine lokale retter er Il Gourmet i Via San Vigilio 1 i Gamlebyen.  Mat fra Bergamo og Middelhavet kombineres i en rolig og koselig atmosfære.

Husk også at verdens mest kjente vannprodusent San Pellegrino ligger snaue 2 mil fra Bergamo. Kilden er både et turistmål og en fast leverandør til de fleste restaurantbord.  Les gjerne mer om San Pellegrinos kåring av verdens beste restauranter.

Noen andre restauranter og cafeer i Bergamo vi anbefaler er:

Ristorante Pizzeria San Vigilio

Her befinner du deg på øverste topp med utsikt over Bergamos Gamleby. Restauranten anbefales av alle, og ikke bare på grunn av den flotte utsikten. Her er også pizzaen god. Du får selvfølgelig mange andre retter også. Restauranten befinner seg ved Via San Vigilio 34, rett etter taubanens endestasjon.

Da Mimmo

Holder til i den koselige gaten Via B. Colleoni 17, i Gamlebyen. Restauranten startet i 1956 og er kjent for sin bruk av lokale råvarer i menyen. Restauranten gir god verdi for pengene.

Caffetteria Pasticceria Sant'Anna

Dette er en enkel cafe og vinbar som er ypperlig for frokost, lunsj eller et uformelt lite måltid eller litt drikke. Kjøp gjerne en kake her for å få enda bedre humør!  Adressen er Via Borgo Palazzo 43 i Nybyen, Citta Alta.

Litt eksklusivt!

Lio Pellegrini

For deg som vil slå deg litt løs foreslår vi restauranten Lio Pellegrini i Via San Tomaso 47 i Nybyen. Lio Pellegrini ligger like ved Accademia Carrara og byr dessuten på mulighet for å spise ute i en fin have.Uteliv i Bergamo

Når det gjelder uteliv og fest er ikke Bergamo verdens navle. Du må lete lenge etter diskoteker eller steder med levende musikk. I Curno og gatene Via Bergamo og Via Statale Briantea finner du utesteder som Paprika Jazz Club (jazz),  Open Space (latino) og Capogiro (house/disko). Curno ligger imidlertid ca 15 kilometer utenfor byen. 

Gamlebyen byr stort sett på cafeer og trattoriaer hvor man sitter og nyter livet, mens Nybyen har noen få steder.  Rockeelskere kan forsøke Beach Bar i Via Palma il Vecchio. Det finnes også noen få gay-barer, f.eks. Get up Club i Via Bianzana 46.  Du finner noen få irske puber i Nybyen for den som ønsker dette.

 

Sosialt Reiseliv
Lik oss på Facebook og få alle våre
nyheter først!

Bli aktiv deltaker!

Del din ferieopplevelse om et reisemål, gi tips om shopping, restauranter, attraksjoner og severdigheter. 

Du kan også benytte muligheten til å stille spørsmål eller bare gi ros eller konstruktiv kritikk. På forhånd takk.