Leiebil og Bordeaux

Billig Leiebil Reiseplaneten

Hvis du bare er i Bordeaux for noen dager og ikke har tenkt deg ut av byen, er det ingen vits i å leie bil. Parkeringsplasser er så godt som umulig å oppdrive, sentrumsgatene er stort sett gågater, og de fleste attraksjonene ligger i gangavstand fra hverandre. Det er derimot ypperlig å sykle i Bordeaux, siden landskapet er flatt og det er mange mil med sykkelstier innenfor byens grenser.

Hvis du planlegger noen ekskursjoner ut av sentrum, er leiebil et godt valg, for det er forholdsvis rimelig å leie bil i Frankrike. Ofte kan det være lønnsomt å bestille hos et reisebyrå eller en leiebilformidler i Norge før du reiser. Da vil alle nødvendige forsikringer være inkludert, men husk at du ofte må betale en egenandel ved skade. Dette kan du også forsikre deg mot, men det kommer i tillegg. Med tanke på at tilsynelatende annenhver bil i Frankrike har en eller flere bulker, er det kanskje ikke så dumt?

Du kan velge om bilen skal hentes ved ankomst på flyplassen eller på et av kontorene i Bordeaux sentrum. Planlegger du å ha noen dager i Bordeaux før du benytter bilen, kan dette anbefales, siden parkeringsplasser er svært vanskelig å oppdrive om hotellet ikke har reserverte plasser til sine gjester.

Hvis du velger å kjøre på motorveiene, så husk at det koster ekstra å benytte disse. Du tar en billett på «bomstasjoner» når du kjører inn på motorveien, og betaler i forhold til avstanden du kjører og hva slags kjøretøy du har. Det er riktignok ikke mye du ser av den franske naturen fra motorveiene. Det kan derfor anbefales å ta de rimeligere og langt mer tiltalende mindre veiene. Men dette vil ta noe lengre tid. Vær oppmerksom på at det kan være stor trafikk på motorveiene og kystveiene i høysesongen, så du bør beregne ekstra tid på å komme frem.Leiebil AEGJØR ET LEIEBILKUPP NÅ!

Reiseplaneten samarbeider med AutoEurope.  En  av verdens største og ledende aktører på leiebiler.  Dette er stedet du gjør et leiebilkupp!  Ingen avbestillingsgebyr og gratis telefonsupport 24 timer i døgnet!


Vi vil foreslå følgende destinasjoner som dagsturer fra Bordeaux:

Bilbao (339 kilometer)

Drøye tre timers kjøring sørvestover fra Bordeaux ligger Bilbao, som er hovedstaden i delstaten Biscaya i Spania og sentrum for Baskerland. Bilbao har rundt 360000 innbyggere og er kanskje mest kjent for sitt karakteristiske Guggenheim-museum, som har en fasade av titan.

Bilbaos kunstmuseum regnes å ha en av Spanias beste samlinger med klassisk kunst. Byens mest sjarmerende område vil nok de fleste mene er Casco Viejo, eller Gamlebyen, med sin labyrint av trange brosteinsgater fylt av små butikker, tapasbarer og cervecerías.

{googleDir hide_direction_text=1 width=100% height=300 dir_width=100% vertical=1 unit=METRIC
from="Bordeaux, France"
to="Bilbao, Spain"}

Skriv ut FerienKlikk her for utskriftsvennlig kart med detaljert kjørebeskrivelse fra Bordeaux til Bilbao

Arcachon (70 kilometer)

Hvis Atlanterhavets sandstrender frister på en varm sommerdag, er den lille badebyen Arcachon et godt alternativ. En snau times kjøring vestover fra Bordeaux ligger Arcachon med ca 11500 innbyggere og en innbydende victoriansk-lignende arkitektur. Europas lengste sanddyner strekker seg flere kilometer sørover, og er nesten en halv kilometer brede. Les mer om Arcachon på byens offisielle hjemmesider.

{googleDir hide_direction_text=1 width=100% height=300 dir_width=100% vertical=1 unit=METRIC 
from="Bordeaux, France" 
to="Arcachon, France"}


Skriv ut FerienKlikk her for utskriftsvennlig kart med detaljert kjørebeskrivelse fra Bordeaux til Arcachon

Saint Émilion (40 kilometer)

Du må nesten besøke et vindistrikt når du er i Bordeaux, og tre kvarters kjøring øst for byen ligger en av de mest kjente, Saint Émilion. Det er også navnet på en liten landsby med 2500 innbyggere, som har idylliske bratte smågater og eldgamle kirker som står på UNESCOS liste over Verdensarven. Romerne begynte med vindruedyrking i dette området for over 2100 år siden. 

Skriv ut FerienKlikk her for utskriftsvennlig kart med detaljert kjørebeskrivelse fra Bordeaux til Saint Émilion. 

------> NEXT PAGE