Sport i Bratislava

bratislava tehelne pole

Er du sportsidiot og tar turen til Slovakia så er du garantert på riktig sted når du har tatt turen til Bratislava. Eneste unntaket er hvis du skal se på, eller selv bedrive alpine utfoldelser.

Bratislava har mange av de beste klubbene i landet for en rekke lagidretter, og flere store idrettsarrangementer har blitt arrangert, og skal i nær fremtid bli arrangert i Bratislava. Et eksempel er verdensmesterskapet i Ishockey i 2011.


Photo by Svk fan - Own work, CC BY-SA 4.0,


Ishockey i Bratislava

Byens eget ishockeylag heter HC Slovan Bratislava og er et av Slovakias aller beste ishockeylag. Hjemmearenaen heter Samsung Arena og tilhører vintersportsanlegget Ondrej Nepela, som er ett av tre store vintersportsanlegg i Bratislava.

Fotball i Bratislava

Slovakia er slett ikke en dårlig fotballnasjon og noen av landets beste klubber er å finne i Bratislava. SK Slovan Bratislava spiller sine hjemmekamper på Tehelné pole, en stadion som tar 22500 tilskuere. [Se bildet av stadion først i artikkelen]. Dette er landets mestvinnende klubb og er det eneste slovkiske laget som har vunnet en internasjonal europacup (UEFA Cup Winner's Cup i 1968/69). Den flotte stadion stod ferdig i 2019 og erstatter gamle Tehelné Pole. Adressen er Viktora Tegelhoffa 4. Les mer og få kart til Tehelné pole her!

FK Inter Bratislava er et velrenomert lag i Slovakisk fotball og har både seriegull og nasjonale cupmesterskap. De spiller sine hjemmekamper på Štadión Pasienky som tar ca 13400 tilskuere.

FC Artmedia Bratislava er landets eldste fotballklubb (stiftet 7. juni 1898) og slo blant annet Celtic fra Skottland i Champions League i 2005/06. Hjemmebanen heter Petržalka og tar ca 7100 tilskuere.

Andre idretter i Bratislava

Basketball er populært i Slovakia og på Inter Arena Pasienky kan du se byens profesjonelle basketlag utfolde seg. Det gjelder Club Slovan Bratislava (damer) og Club Inter Bratislava (menn).

Er du glad i tennis er stedet Det nasjonale tennissenteret som inkluderer Sibamac Arena. Her arrangeres mer enn tennisturneringer, også av det sosiale slaget.

Du kan selv delta i sportslige arrangement hvis du er av den sportslige typen. Bratislava maraton har vært arrangert årlig siden oppstarten i 2006.  Det er både hel- og halv-maraton, og dessuten egen klasse for rollerblades-utøvere.  Bratislava maraton arrangeres vanligvis tidlig i april.

 

Sosialt Reiseliv
Lik oss på Facebook og få alle våre
nyheter først!

Bli aktiv deltaker!

Del din ferieopplevelse om et reisemål, gi tips om shopping, restauranter, attraksjoner og severdigheter. 

Du kan også benytte muligheten til å stille spørsmål eller bare gi ros eller konstruktiv kritikk. På forhånd takk.