I fotsporene til The Beatles i London

london abbey road1
Når du først har planer om å gå over det berømte fotgjengerfeltet ved Abbey Road i London kan du samtidig stikke innom The Beatles Coffee Shop. Denne hyggelige kafeen ligger rett ved Abbey Road som ble udødeliggjort av Beatles på Abbey-Road-albumet i 1969, og kafébesøket kommer du ikke til å angre på.



Her har Beatles-fan og turguide Richard Porter åpnet sin knøttlille Beatles Kaffebar, stappfull av Beatles-effekter.  Mr. Porter tilbyr varme og kalde drikker, sandwicher og kaker. I tillegg mengder av kopper, glass, postere og T-skjorter med popidolene på. Den ligger rett ved inngangen til T-banestasjonen St. Johns Wood.

london beatles coffee shop

Men først den korte turen bort til Abbey Road. Store løvtrær langs Grove End Road fører deg til de legendariske musikkstudioene, der Beatles spilte inn platene sine. Daglig strømmer turistene til gangfeltet der Paul, Ringo, John og George gikk over på albumet Abbey Road.

Fans i alle aldre hoper seg opp på “sebrastripene”, som engelskmennene kaller fotgjengerovergangene, for å kopiere Beatles-guttene og bli tatt bilde av. Til lokalbefolkningens store tålmodighet.

london abbey road2
Her er en av Reiseplanetens medarbeidere med på å lage en av de dårligste "jeg krysser fotgjengerfeltet i Abbey-Road-bilde"

Tilbake til T-banestasjonen legger de fleste turen innom kaffebaren med Beatles suvenirer.

Det er Richard og hans kone Irina, Beatles-fan gjennom mange år, som egentlig driver kaffebaren.  Hun og Nadia hjelper til i butikken, når Richard guider turistene på Beatles- og rock ‘n’ roll ruter. I mer enn 15 år har han vært guide for fotturene “The Beatles-In my life” og “The Beatles Magical Mystery Tour.

Fem dager i uken kan man følge med Richard på hans berømte Beatles Walks. Man møter bare opp ved navngitte T-banestasjoner. Og alle turene ender på kafeen.

Se mer hos beatlesinlondon.com og beatlescoffeeshop.com.


flybilletter reiseplaneten 2

Her er de billigste flybillettene til London - Sjekk ut vår lavpriskalender!
bestbuy