Spise i Brussel

brussel de bier tempel

Brussel blir av mange turoperatører fremstilt som gourmet-byen. Det er ikke uten grunn. Brussel står ikke tilbake for selveste Paris når det gjelder restauranter.Internasjonalt anses Brussel som en by med mange svært gode restauranter, både når vi vurderer kvalitet og bredde. Selv billige restauranter og hurtigmatkjeder legger sjelen sin i å tilby best mulig kvalitet.

Du finner flere restauranter som tilbyr belgisk mat. Det belgiske kjøkken er kjent for sin sjømat, kanskje spesielt blåskjell og fisk. Dessuten er det slett ikke uvanlig å finne restauranter som bruker øl som ingrediens i matlagingen. Du visste vel at øl, Brussel og Belgia virkelig hører sammen?

I tillegg til restauranter som byr på det lokale kjøkken vil du finne så å si alle internasjonale kjøkken i Brussel: thailandske, vietnamesiske, italienske, franske, japanske og spanske restauranter.

Prisnivået ved de beste restaurantene er høyt, men står i stil med kvaliteten. Ønsker du rimeligere mat, skal du forsøke tapasrestauranter eller bistroer som tilbyr for eksempel italiensk eller vietnamesisk mat.

Rue des Bouchers i nærheten av Grand Place er Brussels restaurantgate. Her finner du mer enn hundre restauranter samlet nedover gaten. Gaten kan være både sjarmerende og hyggelig, samtidig som den byr på koselige aftener med god mat. Men det skal ikke stikkes under en stol at gaten er faretruende nær ved å bli en ekte turistfelle.


Anerkjente restauranter i Brussel:

Vi anbefaler først og fremst vår reiseartikkel om mat og øl i Brussel som tar for noen av de mest spennende og mest klassiske Brussel-restaurantene. 

Vi anbefaler også:

Castello Banfi, som er en italiensk restaurant. Adressen er Rue Bodenbroek 12. Her får du en stor variasjon av italienske retter. I tillegg har restauranten en stor og god vinkjeller.

La Roue d’Or avkrysser en restaurant som tilbyr det belgiske kjøkken. Adressen er Rue des Chapeliers 26. Rimelig og spennende mat i en helt spesiell atmosfære.

La Porte des Indes avkrysser en indisk restaurant som ligger i gaten Avenue Louise 455. Lunsjmenyen her gir verdi for pengene. De har også en bra vegetarmeny.

 

Sosialt Reiseliv
Lik oss på Facebook og få alle våre
nyheter først!

Bli aktiv deltaker!

Del din ferieopplevelse om et reisemål, gi tips om shopping, restauranter, attraksjoner og severdigheter. 

Du kan også benytte muligheten til å stille spørsmål eller bare gi ros eller konstruktiv kritikk. På forhånd takk.