Sport i Budapest

budapest papp laszlo

Som i de aller fleste europeiske land er fotball den suverent mest populære sporten i Ungarn. Landet ligger som regel trygt plassert et sted i ingenmannsland på FIFA-rankingen, men landet ble regnet som stormakt i 1950- og 60-årene, da den nå legendariske spilleren Puskas herjet som verst.

Ungarn tapte for øvrig VM-finalen i 1954. Budapests største stadion ble i 2001 omdøpt til Stadium Puskas Ferenc til stjernespissens ære.Photo: "Papp László Budapest Sportaréna" by Hu Totya - Own work. Licensed under CC BY-SA 3.0 via Commons.


Blant andre populære idretter finner du svømming, der Ungarn lenge har vært i verdenstoppen, og vannpolo. Ungarn er forøvrig på et generelt grunnlag interessert i alt av sport.

Bildet først i artikkelen viser Papp László Budapest Sportaréna som er en flerbruks innendørs arena i Budapest i Ungarn. Det er den største av sitt slag i Ungarn. Ved konserter er det plass til 12 500 tilskuere, 11 390 ved boksing og 9 479 tilskuere på ishockeykamper.

Fotball i Budapest

Budapest har mange fotballag, men de største og historisk sett mest suksessrike lagene er Ferencvaros og MTK Hungaria FC. De spiller sine kamper hver helg på henholdsvis Stadion Üllöi Út med 18 000 tilskuerplassser og Stadion Hidegkuti Nandor med 19 000 tilskuerplasser. Du får billetter helt ned i en femtilapp. Også Budapest-lag som Ujpest og Vasas er gode fotballag.Golf i Budapest

Golfspillere finner ikke sitt eldorado i Ungarn, men det finnes et par alternativer. Budapest Golf & Country Club ligger i Szenendre 35 kilometer nord for byen, og 50 kilometer unna i Máriavölgy ligger Pannonia G&CC, med en stor, åpen park fri for trær ved en innsjø. Vest for Budapest ligger Old Lake Golf & Country Club, som har 18-hulls bane, treningsanlegg, tennisbane, svømmebasseng og eget hotell.

 

Sosialt Reiseliv
Lik oss på Facebook og få alle våre
nyheter først!

Bli aktiv deltaker!

Del din ferieopplevelse om et reisemål, gi tips om shopping, restauranter, attraksjoner og severdigheter. 

Du kan også benytte muligheten til å stille spørsmål eller bare gi ros eller konstruktiv kritikk. På forhånd takk.