Sport i Buenos Aires

buenos aires la 12

Nasjonalsporten i Argentina er pato, en slags basketball spilt fra hesteryggen. Hesteveddeløp og polo er andre populære tilskuersporter, og tennis har også hatt en høy stjerne i Argentina etter at Buenos Aires-fødte Guillermo Vilas var en av Björn Borgs argeste konkurrenter i 1970-årene.Buenos Aires har flere golfbaner i verdensklasse mindre enn 30 minutter fra sentrum, men du bør ta kontakt på forhånd, da de fleste av disse bare er åpne for publikum på visse ukedager. The Jockey Club regnes som den beste, og har tradisjoner tilbake til 1890-årene. Ring 4743 1001 eller besøk hjemmesiden deres.  Du kan også prøve Buenos Aires Golf Club i Bella Vista, som har telefon 4468 1695.

Photo: "La 12 (Boca)" by Elemaki - Own work. Licensed under CC BY 2.5 via Wikimedia Commons.

Fotball i Buenos Aires

Fotball er religion overalt i Argentina, og guden er Diego Armando Maradona, legenden som kanskje bare overgås av Pelé i fotballhistorien. Maradona er fortsatt A-kjendis som følges overalt, selv om han ikke har spilt aktivt siden 1994. Argentinas landslag er et av tidenes mestvinnende, med gullmedaljene fra fotball-VM i 1978 og 1986 hengende høyest. Argentinerne gremmes dersom deres kjære landslag ikke ligger på topp 5 på FIFA-rankingen, og mener det er krise at alle de beste spillerne (som Lionel Messi og Carlos Tevez) selges til europeiske klubber. Ansettelsen av

Maradona som landslagstrener var heller ikke noen ubetinget suksess, og kritikerne viser til at han har hatt minimalt med erfaring som trener. Han klarte såvidt å få Argentina til VM i 2010 til tross for at han har en av verdens beste spillerstaller å forsyne seg av, og kritikerne mener dette er som om England skal ansette Paul Gascoine som landslagsjef.

Buenos Aires har flere fotballklubber enn de fleste storbyer, men i realiteten dreier det meste seg om de to erkerivalene Boca Juniors og River Plate. The Observers liste over "Sportsbegivenheter du må få med deg før du dør" ble toppet av et oppgjør mellom disse to. Boca Juniors blir tradisjonelt regnet som arbeiderklassens lag, og var Maradonas lag i hjembyen. De spiller sine hjemmekamper på La Bombanera, som har plass til over 57 000 særdeles entusiastiske supportere. Med tanke på at Boca har over 62 000 betalende medlemmer, er det svært vanskelig å få tak i billetter til en av kampene deres. Du finner mer informasjon om Boca Juniors på deres egen hjemmeside.

Supporternes lojalitet til klubben sin kjenner ingen grenser, og vil for nordmenn flest fortone seg som det rene skjære vanvidd. Boca Juniors har for eksempel egen kirkegård der supporterne kan begraves i egne Boca-kister blant likesinnede. Nærmere 10 000 gravplasser er allerede solgt, og massive utvidelser er under planlegging. Det finnes egen Boca TV-stasjon, taxiselskap og Boca-vin.

Nord i byen hersker Club Atletico River Plate, som gjerne regnes som middel- og overklassens lag. Laget har fostret store spillere som Daniel Passarella, Hernan Crespo, Gabriel Batistuta og Mario Kempes, og trener per 2009 er den tidligere landslagspilleren Leonardo Astrada. River Plate spiller hjemmekampene sine på El Monumental, som har 65 000 tilskuerplasser. Her spiller også det argentinske landslaget sine hjemmekamper. Mer informasjon om River Plate på deres hjemmeside.

Billettprisen til en fotballkamp ligger mellom 20 og 120 kroner, avhengig av lagenes popularitet og hvilken tribune du sitter på. Billetter selges på stadionene, eller på Internett, men billettene til alle hjemmekamper med Boca Juniors og River Plate forsvinner som sagt lang tid i forveien til supporterne. Buenos Aires har derimot en håndfull andre toppserielag, som Club Huracán og Argentinos Juniors. Mange turisthoteller kan tilby en ordning med guidet transport til og fra stadion og billett til kampen, prisene er naturlig nok flerdoblet. Du kan også prøve seefootball.com.

 

Sosialt Reiseliv
Lik oss på Facebook og få alle våre
nyheter først!

Bli aktiv deltaker!

Del din ferieopplevelse om et reisemål, gi tips om shopping, restauranter, attraksjoner og severdigheter. 

Du kan også benytte muligheten til å stille spørsmål eller bare gi ros eller konstruktiv kritikk. På forhånd takk.