Dubrovnik

dubrovnik gamlebyen

De fleste som kommer til Dubrovnik første gang blir svært overrasket over at denne byen ikke er en større turistmagnet enn det den er, for Dubrovnik har det aller meste.Dubrovnik har en fantastisk vakker og bilfri gamleby med omsluttende bymurer, marmorgater med lave steinhus i matchende farger og storslagne palasser. Det er kort avstand til badestrender og nok av utfartsmuligheter til noen av de flotteste øyene i Adriaterhavet.


Photo: "Dubrovnik - roofs" by Pudelek (Marcin Szala) - Own work. Licensed under CC BY-SA 3.0 via Wikimedia Commons.

Selve gamlebyen er ikke stor, og de fleste av byens 43 000 innbyggere bor utenfor bymurene. Dubrovnik var mye i nyhetene i 1991, da verden satt lamslått og så på at serbiske styrker bombet den uvurderlige gamlebyen i Dubrovnik sønder og sammen. Men Dubrovnik har blitt møysommelig bygd opp igjen stein for stein på den tradisjonelle måten med tilsvarende materiale som var brukt tidligere. Restaureringen har gjort underverker.

George Bernhard Shaw skal ha sagt noe slikt som at ”hvis du vil se himmelen på jorden, kom til Dubrovnik”. Valget er ditt!


flybilletter reiseplanetenReiseplanetens tips!

Finn billigste flybilletter til Dubrovnik med en av markedets største og beste søkmotorer for flybilletter!  Klikk på lenken og du er ditt eget reisebyrå. Enkelt, trygt og billig!


 

 

Sosialt Reiseliv
Lik oss på Facebook og få alle våre
nyheter først!

Bli aktiv deltaker!

Del din ferieopplevelse om et reisemål, gi tips om shopping, restauranter, attraksjoner og severdigheter. 

Du kan også benytte muligheten til å stille spørsmål eller bare gi ros eller konstruktiv kritikk. På forhånd takk.


 

 

 

------> NEXT PAGE