Dubrovnik Videofilmer

Dubrovnik / Kroatia

Vi har samlet noen utvalgte filmer og reisevideoer om Dubrovnik for deg slik at du skal kunne få inspirasjon til å reise, men også til å lage film og ta bilder selv. Dubrovnik er en vakker by med mange historiske severdigheter. I tillegg byr Dubrovnik på mange attraksjoner i løpet av året. Se gjerne vårt fotogalleri om Dubrovnik for mer inspirasjon.

Dubrovnik for turister

Video: 4 min. og  19 sek.
film.jpg
Dubrovniks gamleby er på UNESCOS liste over verdensarven og gjennom denne filmen forstår vi det så godt. Her er godt bevarte bygninger, trange smug, storslåtte kirker og palasser.

Man blir faktisk litt andektig når man kommer til slike steder. Kroatia og Dubrovnik vil ikke bli mindre populære i fremtiden, så ta turen nå før det blir Venezianske tilstander der!

Flytur langs kysten

Video: 1 min. og 28 sek.
film.jpg
Bli med på en flytur ned kysten av Kroatia til du kommer til Dubrovnik. Hvis ikke dette nydelige blå havet, strendene, båtlivet og solen lokker deg så vet ikke vi. Kroatias kystlinje er vakker og stadig flere turister oppdager det.

Selv turen i det lille flyet ser jo koselig ut i slike omgivelser!

Krig i Dubrovnik

Video: 3 min. 36 sek.
film.jpg
1. oktober 1991 - lenger er det ikke siden at bombeangrepene ble startet mot Dubrovnik og Dubrovniks gamleby. Denne perlen av en by ved Adriaterhavet kom heldigvis noenlunde fra det med sine arkitektoniske skatter i behold, men av filmen forstår vi med tydelighet hvor store skadene like gjerne kunne blitt.

En tankevekkende film som vi alle bør se for å forstå det meningsløse ved ikke å ta vare på alle våre historiske skatter.


Har du tips om filmer vi bør ha med om Dubrovnik? Eller kanskje du har en film eller fotografier du selv har tatt og som vi bør bruke? Send oss ditt bidrag og du kan få flybilletter til utvalgte reisemål i Europa. Send bilde (jpg-format) eller link til videoklipp til This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it." title="Reisetips til Reiseplaneten">This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.