Hotell i Edinburgh

edinburgh-radisson

Edinburgh er Storbritannias nest mest besøkte by etter London, og spesielt i festivalperioden august/september kan det være vanskelig å finne et ledig hotellrom til en anstendig pris. Hotellene i Edinburgh er ikke spesielt billige, i hvert fall ikke de med høy standard og sentral beliggenhet.

De fleste vil velge å bo i gangavstand til gamlebyen, siden det er der man stort sett oppholder seg. Regn med rundt 400 kr per person per natt i dobbeltrom på et sentralt turistklassehotell.


hotel-icon

GJØR ET HOTELLKUPP NÅ!
Reiseplaneten samarbeider med HotelsCombined.  En  av verdens største og ledende aktører på Hoteller.  Du sammenligner priser fra en rekke leverandører samtidig og vi garanterer trygghet og kvalitet!

 

Edinburgh er en populær by og vi anbefaler å bestille hotell i god tid før reise. Det er best utvalg i den nye delen av byen, men det finnes også en god del hoteller i Gamlebyen og utenfor sentrumskjernen. Den gamle og nye byen blir mer eller mindre delt av gaten Princes Street, som er en av hovedshoppinggatene. I denne gaten finner du mange luksushoteller, blant andre det flotte 5-stjerners hotellet Balmoral

I den nye delen av byen blir området rundt George Street stadig mer populært, og her finnes flere gode restauranter og kvalitets-butikker. Her finnes både eksklusive og enkle overnattingalternativer, blant annet luksushotellet George og det mye rimeligere Frederick House.

Hoteller i Gamlebyen i Edinburgh

Gamlebyen er turistenes favorittområdet grunnet sine mange butikker, spisesteder, puber og historiske bygninger. Hele området ligger på UNESCO's verdensarvliste og gamlebyen har bevart sitt gateplan fra middelalderen. Langs Royal Mile, dvs de fire gatene; High Street, Canongate, Lawnmarket og Castle Hill, finner du mange rimelige hoteller.

Vær oppmerksom på at standarden er svært variabel for turistklassehotellene. I dette området anbefales 4-stjernershotellet Apex City Hotel og 3-stjerners hotellet Grassmarket. Sistnevnte passer for den som ikke stiller for høye krav til standard.

Et av de bedre hotellene i Gamlebyen i Edinburgh er Radisson Blu, se bildet. Beliggenheten er perfekt!

Edinburgh for Backpackere

Gaten Cowgate, i gamlebyen i Edinburgh, er en populær gate for backpackere og ungdom. Her finnes rimelig overnatting, med meget enkel standard. Gaten har dessuten et godt pub-tilbud. 

------> Reiseguiden om Edinburgh fortsetter...