Forsidebilde SurfersBeach

Fly og ferge til Formentera - Reiseplaneten

Fly til Formentera

formentera ferry ibiza

En ting er sikkert med tanke på å komme seg til Formentera.  Det er er at det ikke går direktefly fra Norge til den ferieøya.  Det er ikke så rart siden Formentera ikke har flyplass. Med begrenset areal og kun 7000 innbyggere er det ikke noe kommersielt grunnlag for noe slikt. Men båtturen er vakker og været er nesten alltid som en sommerferiedag skal være. Så besøk en ordentlig øy slik man skal, det vil si med båt!

Den nærmeste flyplassen finner du på naboøya Ibiza.  Og hit flyr det fly fra hele Europa, spesielt i sommersesongen.  Og går det ikke direktefly fra der du bor til Ibiza, så trenger du bare en mellomlanding et eller annet sted i Europa. 

Fra Ibiza tar du båt til Formentera.  Om det er fra Ibiza by (Eivissa) eller en annen by på Ibiza kan du bestemme selv. Ibiza by ligger like ved flyplassen.  Båtturen tar i underkant av en time og det går ferger jevnt over hele dagen.Ferge fra Fastlandet i Spania

Det er også mulig å ankomme Formentera med båt fra andre steder enn Ibiza. Det går blant annet regelmessige ferger i høysesongen fra fastlandet i Spania, nærmere bestemt fra Barcelona, Denia og Valencia. Fra Denia går dessuten turen direkte til Formentera.  Denia ligger sør for Valencia, så å si rett vest for Ibiza og Formentera. 

 

Sosialt Reiseliv
Lik oss på Facebook og få alle våre
nyheter først!

Bli aktiv deltaker!

Del din ferieopplevelse om et reisemål, gi tips om shopping, restauranter, attraksjoner og severdigheter. 

Du kan også benytte muligheten til å stille spørsmål eller bare gi ros eller konstruktiv kritikk. På forhånd takk.