Bli kjent i Fort Lauderdale

fort lauderdale skyline

Frem til 1980-årene var Fort Lauderdale mest kjent for stranden, billige suvenirbutikker, fastfoodrestauranter og barer med ”wet T-shirt-konkurranser” og lignende arrangementer. Dette tiltrakk først og fremst landets collegestudenter, som rundt påsketider invaderte hele Florida generelt og Fort Lauderdale spesielt.Foto: Wikipedia user Rstepp

Å reise til Fort Lauderdale på denne tiden var en tradisjon blant studenter, som ble skapt allerede i 1930-årene, og som senere ble forsterket med filmer som ”Where the boys are” i 1960-årene. I 1985 var omtrent 300 000 studenter på springbreak i Florida. Dette ble for mye av det gode for de fastboende i Fort Lauderdale, og det ble innført regler mot å drikke alkohol på offentlige plasser.

Dagens Fort Lauderdale er helt annerledes og hyggeligere. Et ambisiøst program har gjort Fort Lauderdale til et strålende reisemål med alt vi forbinder som positivt med Amerika. Men konseptet er mer europeisk enn i mange andre feriebyer i USA.

Det bor i underkant av 200 000 mennesker i Fort Lauderdale, og som vanlig i USA, er de spredt over et større område. Det er praktisk å leie bil for å få maksimalt ut av besøket, men busser, taxibåter og drosjer kan også ordne transporten for deg om du ikke ønsker å kjøre selv.

Taxibåter er et bra fremkomstmiddel på det 50 mil lange kanalsystemet. Du når flere av Fort Lauderdales over 3000 restauranter på denne måten. På turen vil du dessuten få se noen av Fort Lauderdales over 40 000 registrerte båter og luksusvillaene ved strandkanten.

Ft Lauderdale

Det mest populære området å bo i som turist har samme navn som byen. Denne delen starter ved Seabreeze Boulevard i sør og innfarten til Port Everglades. Her legger cruisebåtene ut på sine turer til Karibia. Seabreeze Boulevard fortsetter nordover ca. fem kilometer til Lauderdale-by-the-sea. Spesielt stranden og strandpromenaden er fin i Fort Lauderdale. Den har i de senere årene blitt oppgradert for mange titalls millioner dollar og er pyntet med palmer.

Enkle barer og suvenirbutikker har fått vike for mer elegante butikker, hyggelige restauranter og mange uteserveringer. Spesielt på det som kalles ”the Strip” mellom Las Olas Boulevard og Sunrise Boulevard finner du alt av mat, shopping og uteliv.

Et nyere kjøpesenter og fornøyelseskompleks, Beach Plaza, har mengder av restauranter, barer, diskoteker og klubber blandet med trendy butikker. Her ligger også de beste hotellene i byen. Regelen er at jo nærmere stranden, desto dyrere.

Lauderdale-by-the-sea

I Lauderdale-by-the-sea er det en litt mer avslappet atmosfære. Hotellene er mindre (og færre), og området har en mer amerikansk forankring. Det er ikke mer enn ca. 6500 fastboende her.

Området har den samme, fine stranden som i Fort Lauderdale, og nærheten til det mer hektiske utelivet i Fort Lauderdale gjør dette til et attraktivt område for mange.

Downtown

Noen få kilometer inn i landet fra strandpromenaden og Ocean Boulevard ligger Downtown. Her dominerer kontorkomplekser, og det er stor aktivitet på dagtid. Men også etter kontortid er det folk i bevegelse, fordi det er blitt flere kulturtilbud og flere muligheter for uteliv i den senere tid.

Her i Downtown ligger noen få hoteller, ikke minst fordi de fleste turistene foretrekker å bo nærmere stranden.

Las Olas Riverfront

Las Olas Boulevard strekker seg fra Downtown til strandpromenaden og er kanskje den mest sjarmerende gaten i Fort Lauderdale. Den har en hyggelig blanding av designbutikker, restauranter med mat fra hele verden, antikvitetsbutikker og skjønnhetssalonger. Den er en slags utgave av Rodeo Drive i Beverly Hills.

Det ”hotteste” området i dag sies å være Las Olas Riverfront og Broward Center for Performing Arts, som har vokst sammen til et stort fornøyelsessenter ved kanalen New River. Innstedet Riverfront byr på underholdning, kinoer, restauranter og butikker. Langs Second Street ligger et mangfold av musikkbarer som spiller blues, rock irsk folkemusikk og mye annet.

 

Sosialt Reiseliv
Lik oss på Facebook og få alle våre
nyheter først!

Bli aktiv deltaker!

Del din ferieopplevelse om et reisemål, gi tips om shopping, restauranter, attraksjoner og severdigheter. 

Du kan også benytte muligheten til å stille spørsmål eller bare gi ros eller konstruktiv kritikk. På forhånd takk.