Leiebil i Gdansk

Hvis du ikke har tenkt å reise på lengre utflukter fra Gdansk, har du heller ikke stort behov for bil.

I Gdansks gamleby er det komplisert å kjøre og ulovlig å parkere de fleste steder, og uansett er byen såpass kompakt at du kan like gjerne spasere. Mellom trippelbyene Gdansk/Sopot/Gdynia går det konstant lokaltog som koster deg en tier, og taxiene er svært rimelige etter norske forhold.Men akter du å bruke Gdansk som base for å utforske Pomerania-regionen, så kan det være smart med en leiebil, og du får fint en liten bil for under tusenlappen for leie i tre døgn.

For norske sjåfører er det forholdsvis enkelt å kjøre i Polen. Trafikkreglene er stort sett de samme, selv om ikke alle er like flinke til å bruke blinklyset eller respektere vikeplikten. Vær forsiktig og ikke ta det som en selvfølge at sjåføren i den andre bilen planlegger å stoppe for deg. Veistandarden og skiltingen er av høyst varierende standard, men hovedveiene er gode nok.

Leiebil AE KLIKK FOR ET LEIEBILKUPP NÅ!

Reiseplaneten samarbeider med AutoEurope.  En  av verdens ledende aktører på leiebiler.  Her gjør du et leiebilkupp!  Ingen avbestillingsgebyr og gratis telefonsupport 24 timer i døgnet!

 

Av destinasjoner som egner seg fint for en dagstur kan vi for eksempel foreslå følgende:  

Malbork (61 kilometer)

Den lille byen Malbork, med rundt 40000 innbyggere, er ikke noe turistdestinasjon i seg selv. Men den har èn attraksjon som til de grader rettferdiggjør et besøk. Her ligger verdens største slottsfestning av stein, bygget på 1300-tallet av de romersk-katolske munkeridderne av den tyske orden, ofte kalt Teutonic Knights. Slottet ble kraftig bombet under 2.verdenskrig, men har blitt renovert og ser nå ut som det gjorde i sine stormaktsdager, og vi anbefaler å ta en guidet tur på minst tre timer. Her er også utstillinger med våpen og rustninger, ravmuseum og en fabelaktig utsikt fra det 45 meter høye tårnet.

Åpent fra 0900 til 1900 på sommeren, fra 1000 til 1500 på vinterhalvåret, men stengt mandager. Inngangsbilletten koster ca 75 kroner. Du finner mer informasjon om slottsfestningen og dets museum her.

 
Du kan også ta tog til Malbork fra Gdansk, dette tar cirka en time og koster svært lite ut fra norsk målestokk. 
 
{googleDir hide_direction_text=1 width=100% height=360 dir_width=100% vertical=1 unit=METRIC
from="Gdansk, Polen"
to="Malbork, Polen"}
 


Stutthof (56 kilometer)

Drøye fem mil øst for Gdansk ligger den lille byen Sztutowo, eller Stutthof som den het før. Her ble Polens første konsentrasjonsleir satt i drift den 2.september 1939, dagen etter at nazistene gikk til angrep. Her ble rundt 85000 mennesker drept, de fleste av disse polakker, men også flere hundre nordmenn.

Stutthof var den siste konsentrasjonsleiren som ble befridd.  det skjedde først i mai 1945. Mange av leirens sadistiske fangevoktere ble etter krigen dømt til døden og hengt offentlig i Gdansk. Stutthof Museum er åpent fra 0900 til 1800 på sommeren, fra 0700 til 1500 på vinterhalvåret. Gratis adgang, men en frivillig donasjon bør du yte. Anbefales ikke for barn under 13 år. Mer informasjon om Stutthof her.

{googleDir hide_direction_text=1 width=100% height=360 dir_width=100% vertical=1 unit=METRIC
from="Gdansk, Polen"
to="Stutthof, Polen"}
 
 

 

Sosialt Reiseliv
Lik oss på Facebook og få alle våre
nyheter først!

Bli aktiv deltaker!

Del din ferieopplevelse om et reisemål, gi tips om shopping, restauranter, attraksjoner og severdigheter. 

Du kan også benytte muligheten til å stille spørsmål eller bare gi ros eller konstruktiv kritikk. På forhånd takk.