Verdens beste skisteder

Zermatt Hauteroute

Norge omtaler seg gjerne som skisportens hjemland, men vi skal innrømme at de beste alpinanleggene ikke finnes her hjemme. Beklager Hemsedal, Trysil og Geilo. Alpelandene har bakker som er lengre, brattere, flere i antall og en helt annen atmosfære med tilhørende afterski-parties.



Det er naturligvis nær sagt umulig å slå fast hvilke skisteder som er de beste. Det er tross alt en rekke høkvalitetssteder å velge mellom i en rekke land. Med hjelp av det kjente Internettstedet Travelers Digest har vi i alle fall satt opp en liste som kårer de beste skistedene.

Husk at du enkelt sjekker billigste flybilletter og beste og rimeligste hoteller hos Reiseplaneten!

1 Whistler/Blackcomb

Whistler/Blackcomb befinner seg i British Columbia i Canada. Her er det etter sigende investert 600 millioner dollar, og da får du verdens beste alpinanlegg. Anlegget ligger ca 13 mil fra Vancouver.

Se videofilm om fantastiske Whistler/Blackcomb!

2 Kitzbühel

Beliggenheten til Kitzbühel er Tirol i Østerrike. Dette sagnomsuste skistedet ligger ca 4 timer med bil fra Wien og ca 1,5 time med bil fra Salzburg. Begge disse byene har god dekning med rutefly.

Kitzbühel er en vakker gammel by og skiturisme har vært organisert her fra 1890-tallet. Det er i disse bakkene at World Cup-sirkuset har sin råeste utforkonkurranse.

3 Zermatt

Zermatt finner du i Sveits.  Zermatt konkurrerer med Gstaad om å være best i Sveits. Men mens du i Gstaad vandrer blant fiffen på 5-stjerners hoteller er Zermatt langt mer folkelig.

Den vakre lille snøsikre byen Zermatt byr i dessuten på utrolig natur, enorme skibakker og heisanlegg og en skikkelig feriefølelse.  Zermatt er kun ca 210 kilometer fra Milano. Så kombinert med en leiebil kan du få både storbyferie og skiferie!

4 Vail

Skal du stå på ski i Colorado (USA) så ta turen til Vail.  Vail er en legendarisk skiresort i USA, og som alt annet i dette landet er anlegget enormt. Og naturligvis er området krydret med museer, hundekjøring, isbaner og alt annet som hører til en vellykket opplevelsesferie.

Vail ligger ca 160 kilometer rett vest for Denver (Colorado). 

5 Banff/Lake Louise

Banff/Lake Louise befinner seg i Alberta i Canada. Dette er et av verdens vakreste skianlegg og naturområder, om ikke det vakreste. Til sammen har området 3 skianlegg og Alberta finner du ca 25 mil fra Edmonton.



6 Chamonix, Mont-Blanc

Chamonix er selvsagt i Frankrike. Chamonix er blant annet kjent for å være vertsted for De olympiske leker i 1924 og trenger knapt noe omtale. Dette er et av verdens mest kjente skisteder. Mont Blanc er forøvrig Europas nest høyeste fjell (4810 m).  

Skal du til Chamonix så kan du gjerne fly til Geneve i Sveits. Da er du kun 8 mil fra Chamonix og alle skisportens gleder.

7 Stowe

Stowe ligger i Vermont i USA. I typisk Amerikansk stil finner du en stor mengde fasiliteter i tillegg til flotte alpinanlegg. Vi snakker om 60 restaurtanter og 90 butikker. Anlegget ligger 3,5 timer fra Boston og 2,5 timer fra Montreal i Canada.

8 Mont-Tremblant

Quebec i Canada er en region for skientusiaster. Mont-Tremblant er nemlig favorittstedet til fransk-canadiere.  Mont-Tremblant har gjennomgått en utrolig ansiktsløfting og forbedring de siste årene.

Dette var den første ordentlige skiresorten i Nord-Amerika, og den holder fortsatt stillingen som en av de aller beste. Beliggenhet ca 25 mil fra Montreal.

9 Cortina, Italia

Italia er stil, god mat og god drikke. Og landet er fullt av flotte skibakker. Cortina var en av verdens første store skiresorter og landsbyen er til stor del bilfri i sesongen. Herlig natur, flotte bakker og stilige mennesker er hva du møter her.

Cortina ligger kun 16 mil fra fantastiske Venezia og du har her gode muligheter for en herlig feriekombinasjon. Innsprück i Østerrike ligger dessuten også kun 16 mil fra Cortina.

Se videofilm fra Vakre Cortina og Dolomittene!

10 Aspen

Beliggenheten til Aspen er Colorado i USA. Dette er Amerikas Gstaad med de "rike og vellykkete", noe som naturligvis gir utslag på prisnivået.

Bakkene her er utrolig varierte og alle, uansett nivå vil finne sine favorittbakker her. Aspen ligger ca 5,5 timer med bil fra Denver (Colorado), og du passerer Vail på turen.  Med andre ord går det an å kombinere begge disse anleggene på en ferie.

 

Sosialt Reiseliv
Lik oss på Facebook og få alle våre
nyheter først!

Bli aktiv deltaker!

Del din ferieopplevelse om et reisemål, gi tips om shopping, restauranter, attraksjoner og severdigheter. 

Du kan også benytte muligheten til å stille spørsmål eller bare gi ros eller konstruktiv kritikk. På forhånd takk.