Granada

granada calle reyes catolicos

"Den vakreste byen i Spania", sier mange om Granada. Dette er byen som var arabernes siste utpost i Spania, og som har vært bebodd av føniske, karthagenske og greske nybyggere. Det finnes utallige spor etter ulike kulturer i Granada.

Med sin nærhet til Costa del Sol og turistattraksjoner som Alhambra, er det ikke underlig at turistene strømmer til Granada.Granada befinner seg i Andalucia, ved foten av fjellkjeden Sierra Nevada, og hele 738 meter over havet. Det er derfor Granada ikke bare er stedet for de sedvanlige attraksjonene og severdighetene, tapasbarene og kulturen, men også et reisemål for fantastiske hikingturer i fjellet om sommeren og skikjøring om vinteren.

Til tross for sin høyde over havet vil Granada ofte være svært varm om sommeren. Du er tross alt helt sør i Spania og et godt stykke fra kysten. Lokalbefolkningen spøker gjerne med at de kun har to årstider fordi våren og høsten ikke varer lenger enn et busstopp.

Granada er en genuin Andalucisk by med sjarme i bøtter og spann. Og ofte spiller fotball-laget deres i øverste divisjonen også, slik at de fotballgale kan se storlag som Barcelona og Real Madrid i aksjon hvis dere tar turen hit.

 

Sosialt Reiseliv
Lik oss på Facebook og få alle våre
nyheter først!

Bli aktiv deltaker!

Del din ferieopplevelse om et reisemål, gi tips om shopping, restauranter, attraksjoner og severdigheter. 

Du kan også benytte muligheten til å stille spørsmål eller bare gi ros eller konstruktiv kritikk. På forhånd takk.