Forsidebilde SurfersBeach

Verdens beste naturhistoriske museer!

Naturhistorisk Museum Beijing Foto: J Aaron Farr (flickr) cc-lisens

Nær sagt alle storbyer har en dinosaurlevning, og enda flere storbyer har et naturhistorisk museum. Og selv om byer som København, Pittsburgh og Ottawa har flotte utgaver, så er de ikke med på vår topp 6 liste over byene med de beste naturhistoriske museene i verden! Les videre så ser du listen!

Naturhistorisk museum i Beijing

Du trodde kanskje ikke dette om Beijing, men de har et virkelig flott naturhistorisk museum bestående av 11 gallerier, inkludert en egen dinosaurverden. Også akvariumshuset er populært. Og det gjør ingen ting om du kommer hit flere ganger. Det er nemlig nye utstillinger med jevne mellomrom. Adressen er 126 Tianqiao South Street. Dette er rett ved siden av kjempeattraksjonen Temple of Heaven som du garantert vil besøke uansett.

Åpningstider til museet er 0830 til 1700. NB! Sjekk med hotellet eller turoperatør om å få bestille billett på forhånd! Det er nemlig begrenset med antall besøkende som får komme inn per dag. Pris er ikke noe å tenke på. Som alltid i Kina er inngangsbilletten billig. Sjekk hjemmesiden her, (du får engelsk versjon ved å velge engelsk versjon!)



Naturhistorisk museum i Chicago

Er du fan av Tyrannosaurus Rex må du ta turen til Chicago, for det er her du finner det største og best bevarte fossilet av en slik i hele verden. The Field Museum byr i tillegg på playfield for barna, spesialutstilling om Amerikas historie og en rekke spennende interaktive utstillinger, blant annet kan du lære å skrive hieroglyfer og mye annet.

Adressen til Naturhistorisk museum i Chicago er 1400 S. Lake Shore Drive. Åpningstidene er mandag til lørdag fra 1200 til 1700 og fra 1100 til 1700 søndager. Inngangspris er ca 100 kroner for voksne.

Naturhistorisk museum i Firenze

Vi forstår godt om du prioriterer kunstmuseene når du er i Firenze, eller de fantastiske kirkene. Men blir barna masete og kanskje enkelte av de voksne også kjeder seg litt, så ta turen til Universitetet i Firenze, i gaten Via La Pira 4. Antagelig det beste i Italia. Her besøker du Naturhistorisk museum, eller Museo di Storia Naturale som det heter på italiensk.

Dette museet har aner tilbake til 1775 og har millioner av utstillingsobjekter. Høydepunktet er enorme mengder med sommerfugler og skjellettet til en eldgammel elefant. Og få med deg den fantastisk vakre botaniske hagen her også! Åpent 0900 til 1300 på hverdager og 0900 til 1700 lørdager. Inngangspris inkluderer rabatter for barna.

Naturhistorisk museum i London

Denne blåhvalen ser du i London. Foto: Robert Gale (flickr) cc-lisens

London byr på et enormt naturhistorisk museum som inkluderer dinosaur-utstilling og en utstoppet blåhval av enorm dimensjon! Darwin-senter, planetarium og mye annet gjør dette museet til en heldagsopplevelse hvis du vil. Forskjellige fargesoner i museet bringer deg til forskjellige temaer, slik at du kan fordype deg i det du er mest interessert i.

Adressen til Naturhistorsk museum i London er Cromwell Road. Åpningstider er fra 1000 til 1730 alle dager. Og kanskje best av alt, det er gratis!

Naturhistorisk museum i New York

Vi bare elsker The American Museum of Natural History i New York. Beliggenheten ved Central Park er perfekt og med 45 haller å utforske byr museet alltid på noe nytt vi har oversett tidligere. Avdelingen med alle fossilene er kanskje det museet er mest kjent for, her er det nemlig mer enn en million eksemplarer av slike. Selv løper vi alltid først til 'the Jurrasic room' for å se dinosaurer. Og ja, vi elsker også å se på mammutene. Sjekk også ut utstillingen om meteoritter, og glem heller ikke å få med deg avdelingen som viser den menneskelige utviklingen. Se hjemmesiden til Naturhistorisk museum i New York!

Adressen er 79th Street ved Central Park West. Åpent alle dager fra 1000 til 1745. Inngangspris ca 100 kroner.

Naturhistorisk museum i Washington DC

En av utstillingene i Washingtons Naturhistoriske museum. Foto: Xuan Che (flickr) cc-lisens

Ingen over og ingen ved siden? The Smithsonian National Museum of Natural History i Washington DC har en størrelse som tilsvarer 18 fotballbaner. Du må nesten planlegge besøket ved å studere deres webside for å ikke gå deg bort.

Sjekk hvalene i enorme Sand Ocean Hall eller løp med barna til the Discover Room som er stappfullt av interaktive utstillingsobjekter.

Adressen er 10th Street & Constitution Avenue. NW. Åpent mellom 1000 og 1730, og som i London er det gratis inngang.

 

Sosialt Reiseliv
Lik oss på Facebook og få alle våre
nyheter først!

Bli aktiv deltaker!

Del din ferieopplevelse om et reisemål, gi tips om shopping, restauranter, attraksjoner og severdigheter. 

Du kan også benytte muligheten til å stille spørsmål eller bare gi ros eller konstruktiv kritikk. På forhånd takk.


 

Den Haag-guiden

  • Haag

    Det kan virke som om ”alle” har vært i Amsterdam, men «ingen» har besøkt andre byer i Nederland. Og det er synd, for her...

  • Fly til Haag

    Du tenker kanskje at det er vanskelig å komme seg til Haag fra Norge, med mellomlandinger og fremmede flyplasser? Det går tog direkte...

  • Klima i Haag

    Tabellene under viser deg viktige gjennomsnittsdata når det gjelder vær og klima på ditt reisemål. Nederste kolonne viser...

  • Turist i Haag

    Selv om Den Haag har eksistert siden 1200-tallet og vært Nederlands administrative sentrum i århundrer, fikk den ikke bystatus...