Spise på Ibiza

Mat i Spania er tapas, paella, deilig sjømat, skinke og grillretter som gir vann i munnen. Ikke mange andre land kan måle seg med variasjonsrikedommen som Spania besitter når det gjelder mat. Som et yndet feriereisemål er det ikke underlig at Ibiza byr på en rekke svært gode restauranter.  Til og med på flere av strendene finner du restauranter som setter sin ære i å lage god mat, og ikke bare "flå" turistene for euro.I Ibiza by er det nok å velge mellom av både barer og restauranter langs den sentrale gaten Vara de Rey. Imidlertid finner du noe å spise eller drikke over alt ellers i byen hvis du mot formodning ikke finner frem til nettopp denne gaten.

"Matbyen" på Ibiza er imidlertid ikke Ibiza by, men Santa Eulalia øst på øya. Her er utvalget stort og maten ypperlig. En restaurant som kan fremstå som en favoritt her er Cardamom Club Indian Restaurant. Romantisk og godt! Bedre får du ikke indisk mat.

Som du forstår er det en rekke internasjonale restauranter på Ibiza, så det er nok å velge mellom, også for deg som vil ha italiensk, indisk eller kinesisk mat.  Men først og fremst er det lokale spanske restauranter som tiltrekker oss, med inspirasjon fra både det "Middelhavske" og det katalanske kjøkken.

En lokal dessert som må smakes er Flaoens, en bakelse med opprinnelse fra Menorca. Flaons de Morella er f.eks. fyllt med cottage cheese. Ofte er de søtet med sukker eller honning. Tenk på at disse kakene har en historie som skriver seg fra 1200-tallet. Alternativt ta en ensaimada for kos, disse fås over alt, bare oppsøk en pastelerias eller en bar.

Beste restauranten på Ibiza!

Den ultimate restauranten på Ibiza er nok Can Bigotis som ligger like ved stranden Cala Mastella, i Sant Carles.  Menyen er sjømat og maten er alltid fersk og kvaliteten høy. Her må du bestille bord, bokstavelig talt.  Det må dessuten gjøres personlig. Så ta bryet med å stikke innom for bordreservasjon og se frem til et restaurantbesøk du sent glemmer.

Her er et utvalg enkle, men gode restauranter vi anbefaler på Ibiza:

The Curry Club
Er du i Sant Antoni ( San Antonio) så bør du ta turen til The Curry Club. En vakker restaurant med nydelig mat. Legg til ok priser og en hyggelig betjening, så forstår du at det meste skulle ligge til rette for en vellykket aften.

El Pirata
Sugen på en pizza? Da foreslår vi El Pirata på havnen i Ibiza by! Enkelte hevder dette er øyas beste pizza. Undersøk selv!

Moorea Grill Restaurant
Her får du typisk mat fra Middelhavsregionen. Moorea Grill holder åpent nesten døgnet rundt og svært populær. Du finner den sentralt ved Playa d'en Bossa. Strandterrasse for deg som vil nyte utsikten.

Flippers
En populær restaurant er Flippers. En spansk herremann med engelsk kone driver denne strandrestauranten ved Cala Llonga. Stilen er uformell og kan enklest beskrives som en engelsk pub blandet med en mexicansk Nachos-bar. Ypperlig grillmat og dessuten et mulig utgangspunkt for et skikkelig Sangria-vorspiel! 

Enkelte bruker dessuten Flippers som fast frokostsal. Den store Flipper-frokosten (fra kl 1000) er populær!

 

Sosialt Reiseliv
Lik oss på Facebook og få alle våre
nyheter først!

Bli aktiv deltaker!

Del din ferieopplevelse om et reisemål, gi tips om shopping, restauranter, attraksjoner og severdigheter. 

Du kan også benytte muligheten til å stille spørsmål eller bare gi ros eller konstruktiv kritikk. På forhånd takk.