Johannesburg

johannesburg hillbrow

Mange turister som skal på safari i Krugerparken eller til Cape Town reiser via landets største by Johannesburg. Dette er et trafikknutepunkt i Sør-Afrika, og byen er nesten ikke til å unngå når du besøker Sør-Afrika.Akter du å ta et par dager i Joburg, som byen kalles på folkemunne, er det greit å vite hva som venter deg. Johannesburg er enormt stor, lite pen, forurenset og tungt kriminelt belastet.

Generelt bor den hvite middelklassen i festningslignende villaer og den svarte befolkningen i kummerlige townships. Sentrum preges av skyskrapere og shoppingsentere som tilsynelatende like gjerne kunne befunnet seg i Europa eller USA.


Photo: "South Africa-Johannesburg-Hillbrow001" by NJR ZA - Own work. Licensed under CC BY-SA 3.0 via Wikimedia Commons.


De fleste sør-afrikanere er ekstremt vennlige og smilende mennesker, og byen har enkelte fascinerende attraksjoner som rettferdiggjør et besøk hvis du har god tid i landet.

Opprinnelsen til det moderne Johannesburg skjedde etter et gullfunn i fjellene her i 1886, og siden da har byen vokst til å bli den største på hele det sørlige kontinentet med rundt 4,9 millioner innbyggere. Byen har aldri vært noen stor turistdestinasjon, men grunnet stadig flere besøkende som egentlig er på vei til Krugerparken eller Garden Route har tilbudet bedret seg kraftig. Og etter at Sør-Afrika ble tildelt fotball-VM i 2010, har arbeidet med utbedring av infrastruktur for alvor skutt fart.

 

Sosialt Reiseliv
Lik oss på Facebook og få alle våre
nyheter først!

Bli aktiv deltaker!

Del din ferieopplevelse om et reisemål, gi tips om shopping, restauranter, attraksjoner og severdigheter. 

Du kan også benytte muligheten til å stille spørsmål eller bare gi ros eller konstruktiv kritikk. På forhånd takk.