Turist i Johannesburg

johannesburg soweto

Hotellovernatting er forholdsvis billig i Johannesburg, men dette er ikke en by hvor du bør prøve å bo så sentralt som mulig. Johannesburg regnes som en av verdens farligste byer, og etter butikkenes stengetid er ikke sentrum et værende sted for en europeisk turist.Væpnede ran og voldtekter er dagligdags. Finn deg heller noe i de hyggeligere utkantbydelene som Sandton eller Melville, hvor du får et dobbeltrom på  villahoteller med svømmebasseng for rundt 250 kroner.

Av utflukter fra Johannesburg er det absolutt interessant å besøke Soweto, (SouthWestTownships), [se bildet først i artikkelen] bydelen som er mest kjent for Mandelas hjem og raseopptøyene i 1976. Her bor nesten utelukkende den svarte befolkningen. Selv om apartheidpolitikken forlengst er offisiellt nedlagt, er det fortsatt langt igjen.

I store deler av Soweto bor folk i forfalne skur av bølgeblikk og papp, og den sølete stien mellom de to hoveddelene har fått det ambisiøse navnet Mandela Avenue. Sørg for å ha en pålitelig guide, her rusler du ikke rundt på egen hånd! I Soweto kan du besøke Nelson Mandelas hus, nå museum, kjøre forbi Desmond Tutus hus, Winnie Mandelas nye hus, og i Sowetos villastrøk kan du få kjøpt lekre mursteinshus med carport og swimmingpool for 3-400.000 kr.


Les mer på Johannesburg offisielle turistsider på nett www.joburgtourism.com 

 

Sosialt Reiseliv
Lik oss på Facebook og få alle våre
nyheter først!

Bli aktiv deltaker!

Del din ferieopplevelse om et reisemål, gi tips om shopping, restauranter, attraksjoner og severdigheter. 

Du kan også benytte muligheten til å stille spørsmål eller bare gi ros eller konstruktiv kritikk. På forhånd takk.