Kairo Attraksjoner

Ønsker du oversiktskart over Kairo med alle attraksjonene? Klikk her for Kart Kairo !

Pyramidene i Giza
Ingen forlater Kairo uten å ha besøkt disse tre enorme monumentene, som ligger i Giza like utenfor Kairo. De fleste blir lamslått over den utrolige størrelsen. Selv om man står 100 meter unna, må man legge hodet tilbake og ta inn synet i panorama for å få med seg alt. Dette er de eneste av de opprinnelige verdens syv underverker som fortsatt eksisterer.  Inngangsbilletten koster ca 50 kroner pluss 100 ekstra hvis du vil inn i Keopspyramiden. Vær oppmerksom på at bare de 300 første hver dag får billetter inn i pyramidene! Åpent fra kl. 0800 til 1600 hver dag.

Sfinksen
Inne på samme område som pyramidene finner du den sagnomsuste sfinksen, den 57 meter lange statuen av en løve med menneskehode, som mistet nesen sin etter at Napoleons soldater drev med øvelsesskyting med kanon under den franske invasjonen i 1798. Ingen vet helt når sfinksen ble hugget ut av den ene steinen den består av, eller hva den egentlig skal symbolisere.

Citadellet
Midt i det islamske Kairo ligger denne digre festningen, bygd av den legendariske Saladin rundt år 1180. Dette var Egypts maktsenter gjennom flere århundrer, og talløse fascinerende historier stammer herfra. Ta med en guide eller en god guidebok hvis du har et snev av historisk interesse. Inne på området ligger den storslagne Mohammed Ali-moskeen (nei, ikke bokseren…) og flere museer, bl.a. militærmuseet og et noe makabert politimuseum.
Åpent daglig fra kl. 0900 til 1600, inngangspenger ca 40 kroner.

Det egyptiske museum
Det er et heldagsprosjekt å gi seg i kast med Det egyptiske museum. Museet er et enormt kompleks over flere etasjer med 120.000 utstilte gjenstander, og man kan bruke dagevis her uten å få med seg alt. De fleste besøkende samler seg naturlig nok rundt gjenstandene fra Tut-ankh-Amons gravkammer. Den legendariske faraoen som døde allerede i tenårene, fascinerer stadig. Museet ligger i sentrum like nord for Midan Tahrir. Det er åpent daglig fra kl. 0900 til 1800. Inngangsbilletten koster rundt 50 kroner + 80 ekstra hvis du også vil inn i mumieavdelingen eller ta med deg et kamera. Adressen er Tahrir square.

Khan al-Khalili
Dette markedet startet opp i 1382 og er fortsatt et av Kairos viktigste handleområder for byens innbyggere. Selv om du ikke har tenkt å kjøpe noe, er det en fornøyelse å rusle rundt i dette kaotiske, vibrerende, eksotisk duftende markedet, der Kairos dagligliv går sin gang nesten nøyaktig som det har gjort i århundrer. Her får også den vanlige turist som ikke har vært i Midtøsten før, virkelig innfridd sine forventninger til hvordan man trodde det var her.