Kairo Leiebil

Leie bil i Kairo? Glem det! Ikke vurder det engang! Trafikken i Kairo er en endeløs flodbølge av biler som fosser fremover uten å gjøre antydning til å bremse for fotgjengere eller kryssende trafikk. Med mindre du har erfaring fra denne typen trafikk, bør du heller basere transporten din på enten taxi eller busser, som til gjengjeld er svært rimelig.

Taxiprisen bør avtales på forhånd, og før sjåføren begynner å kjøre. Og si alltid nei hvis sjåføren foreslår å stoppe underveis ved en eller annen butikk han tilfeldigvis vet om. Vær forberedt på en tur med hjertet i halsen og en svart/hvit bil som gjerne mangler både frontlys, støtfangere og sikkerhetsbelter. Hornet derimot er alltid i orden og alltid i bruk.

Hvis du har lyst å komme deg bort fra Kairo og oppleve noe mer av Egypt enn akkurat hovedstaden, foreslår vi følgende destinasjoner:

Bilblioteket i AlexandriaAlexandria (225 km)
Sammenlignet med Kairo virker Egypts nest største by som en døsig liten landsby, til tross for sine tre millioner innbyggere. Alexandria ble, som navnet antyder, grunnlagt av Aleksander den Store i 332 f.Kr, og var hjemstedet for et av verdens syv underverker; det 130 meter høye
fyrtårnet. Alexandria er en atskillig mer moderne by enn Kairo, og det er ikke så mange synlige spor etter byens lange historie. Men Middelhavsstrendene like vest for Alexandria er et kjærkomment avbrekk fra varmen, støyen og støvet i byene.

Suezkanalen (110 km)
Et av det 19. århundres underverker var utvilsomt kanalen som forbandt Rødehavet med Middelhavet, og sparte sjøfarere for turen rundt hele det afrikanske kontinentet. Fortsatt er kanalen Egypts tredje største inntektskilde. Suezkanalen er et populært utfartssted for Kairos befolkning på varme dager, spesielt den hyggelige byen Ismailia, og Port Said som ligger litt lenger nord, ca. 220 kilometer fra Kairo.

Saqqara og Memphis (26 km)
For over 4000 år siden var Memphis hovedstaden i det egyptiske kongedømmet, men i dag er det ikke mye igjen av byen. Museet er likevel definitivt verdt et besøk. Saqqara, tre kilometer unna, var De dødes by, der faraoene og deres avdøde slektninger ble gravlagt i storslagne templer, pyramider og mausoleer. Her kan det være en god idé å få med seg en engelsktalende guide, som man kan leie for rundt 50 kroner. Inngangsbilletter til Memphis og Saqqara koster henholdsvis ca 25 og 40 kroner, og det er åpent daglig fra kl. 0800 til 1630.

Birqash (35 km)
Hvis du har lyst til å bruke en halv dag på noe virkelig utenom det vanlige, kan du ta turen til det lokale kamelmarkedet i Birqash tre mil vest for Kairo, der hundrevis av kameler kjøpes og selges daglig. De fleste av disse seige evighetsmaskinene har gått til markedet helt fra Sudan. Det er mest aktivitet her på morgenen, og inngangsprisen for turister som er der for å se, ikke kjøpe, ligger på ca. 5 kroner.


KLIKK HER! Størst og best på leiebiler!

  Gjør et Leiebilkupp nå!

Internasjonalt førerkort

Internasjonalt førerkort er en oversettelse av ditt norske førerkort. Internasjonalt førerkort er et papirhefte i A6-format med grått omslag og hvite sider.

Enkelte land i Europa krever fortsatt et internasjonalt førerkort i tillegg til ditt nasjonale førerkort. Skal du leie bil utenfor Europa anbefales det å alltid ha med internasjonalt førerkort. For mer informasjon besøk nettsiden til NAF (Norges Automobilforbund).