Kaunas

kaunas human zilinskas

Det er bare Kaunas som er Kaunas. Naturligvis sier du kanskje, men i dette utsagnet ligger det noe mer enn at Kaunas er en litt spesiell by. Og selv om du kanskje ikke har hørt om Kaunas, så er det faktisk Litauens nest største by, og den har dessuten en gang vært hovedstaden i Litauen. Den har en rekke severdigheter og attraksjoner.

Og Kaunas er arrangør for en rekke store kulturevenementer, som fremvises med stolthet året rundt. Og byens ganske så friske uteliv gjør det moro å være ute om kvelden. Nattelivet er helt klart verdt å få med seg, selv for de av oss som normalt er morgenfugler og av den grunn går tidlig til sengs.Kaunas er ikke på noen måte en millionby, og det er ingen sak å bli kjent med den sjarmerende gamlebyen i løpet av en ettermiddag. Få også med deg restene fra Sovjetunionen og kommunistæraen i forstedene. Du kommer til å bli både fascinert og forskrekket. Dette er nemlig både stort, stygt og beundringsverdig.

Hvorfor skal man egentlig reise midt inn i Litauen? Den eneste grunnen er selvsagt Kaunas. Byen er sjarmerende og byr på fortidens storhet og stolthet. Her er historiske severdigheter og sjarme i bøtter og spann. Vi hadde tatt sjansen hvis vi var deg!

------> Reiseguiden om Kaunas fortsetter...

 

Sosialt Reiseliv
Lik oss på Facebook og få alle våre
nyheter først!

Bli aktiv deltaker!

Del din ferieopplevelse om et reisemål, gi tips om shopping, restauranter, attraksjoner og severdigheter. 

Du kan også benytte muligheten til å stille spørsmål eller bare gi ros eller konstruktiv kritikk. På forhånd takk.