Attraksjoner i København

kobenhavn-lille-havfrue

Det finnes en mengde attraksjoner og severdigheter i København. De spenner fra kulturelle attraksjoner i form av kunst og musikk, til vakre praktbygg og underfundige museer vi ikke har maken til i Norge. Mest omtalt og kjent er kanskje de lille havfruen som ligger ved Langelinie, se bildet over.Rådhuset og Rådhuspladsen 

Noe av det flotte i København er Rådhuset. Byggingen av rådhuset ble påbegynt i 1892, og det stod ferdig i 1905. Stilen er en blanding av renessanse fra Italia og dansk middelalderarkitektur. Materialvalget er av utsøkt kvalitet, og utsmykkingen er vakker og overdådig.

Innenfor rådhusets hovedinngang finner du Jens Olsens Verdensur, som har klokkeslettet for alle verdensdeler. Selve Rådhuspladsen er Københavns navle og tydelig inspirert av torg i italienske byer.

Tivoli i København

Tivoli ligger sør for Rådhuspladsen. Området er en invitasjon til romantikk, fest og moro. Musikk har alltid vært en del av Tivoli, og det spilles alt fra jazz og rock til klassisk musikk. Tivoli byr også på en rekke restauranter, men det er fornøyelsesaktivitetene som dominerer. Tivoli er i hovedsak åpent fra tidlig i april til sluttet av september. Fra midten av november til lille julaften er det imidlertid julemarked på Tivoli, noe som er meget populært.

Zoologisk museum 

Dette flotte museet ligger i Universitetsparken (nr. 15) og ble planlagt for ca. 350 år siden. I dag er Zoologisk museum et av de mest moderne og beste i hele Europa når det gjelder zoologi.

Her finner du utstoppede dyr, beinrester og dinosaurutstilling i tillegg til flere spennende aktiviteter. 

Zoologisk have 

Denne dyreparken fra 1859 har utviklet seg til å bli en av Københavns største attraksjoner. Du finner tropisk regnskog og afrikanske savanner med mange flotte dyr. De har også en dyrehage for de minste barna, der de kan klappe gårdsdyr. Dyreparken ligger i Frederiksberg, nærmere bestemt Roskildevej 32.

Guinness World of Record Museum

De fleste kjenner vel til boken The Guiness World of Records? Dette museet eksemplifiserer og demonstrerer mange av de forunderlige rekordene i verden. Adressen er Østergade 16, rett ved Strøget. Les mer her!

Ripley's Believe It Or Not Museum

Dette litt humoristiske museet finnes på Rådhuspladsen 57. Museet inneholder 1000 kvadratmeter med utrolige saker og ting fra virkeligheten. Det er f.eks. krympede hoder fra kannibaler i Sør-Amerika, kalven med to hoder og hva skottene virkelig har under kilten. Les mer her!

Storm P.-museet 

For de som ennå ikke har vært så heldige å stifte bekjentskap med Storm P., kan vi fortelle at det er en beundret og folkekjær tegner, forfatter og humorist som alle dansker (og skandinaver) har trykket til sitt bryst. Storm P.-museet viser mange av hans verk og er en garantist for godt humør.

Museet er åpent hele året fra kl. 1000 til 1600, men bare på onsdager, lørdager og søndager i perioden november–april. Adressen er Frederiksberg Runddel.

Nationalmuseet 

Dette er Danmarks kulturhistoriske hovedmuseum og ligger ved Frederiksholms kanal 12. Museet er åpent kl. 1000–1700 alle dager med unntak med mandager, da det er stengt. Nationalmuseet har flotte utstillinger som viser funn fra oldtiden til moderne tid. Museet har også en egen barneavdeling.

Amalienborg-museet og Amalienborg slott

Er du interessert i kongefamilier, møbler og arkitektur, er dette stedet for deg. De fire Amalienborg-slottene ble bygd midt på 1700-tallet og ble tilholdsted for de kongelige fra 1794. Museet ligger ved Amalienborg, Christian VIII's Palæ.Marmorkirken (Frederikskirken) 

kobenhavn frederikskirke

Frederikskirken er en helt spesiell kirke. Den ble tegnet i 1740 og fikk grunnsteinen lagt i 1749. Marmorkirken har en imponerende balustrade samt flotte statuer av kjente kirkefedre.

Du finner denne staselige kirken i Frederiksgade 4.

Vor Frelsers kirke

Denne kirken er et landemerke i København, ikke minst fordi tårnet er hele 95 meter høyt og byr på svimlende utsikt. NB! Tårnet er stengt i perioden november–april. Vor Frelsers Kirke er i barokkstil og er verdenskjent for sitt kirkeorgel og vakre barokkalter. Adressen er Sankt Annæ Gade 29.

Rundetårn 

Rundetårn er et vitenskapssenter opprettet av Christian IV allerede i 1642. Her kan du se i stjernekikkerter og observere planeter og andre himmellegemer. Med på kjøpet er flott utsikt over København. Adressen er Købmagergaden 52 A.

Rosenborg slott

Ved Kongens have, nærmere bestemt Øster Voldgade 4 A ligger dette flotte slottet. Opprinnelig ble Rosenborg slott bygd som sommerbolig for kong Christian IV tidlig på 1600-tallet. Du visste kanskje ikke at det er her de danske kronjuvelene oppbevares?

Vandkulturhuset 

Dette er en annerledes svømmehall. Det er egentlig ingen begrensninger i hva du kan utfolde deg med her. Du kan aktivisere deg i forskjellige typer bassenger, du kan klatre i klatrevegger, slappe av i helt varme bassenger eller ta en spa-behandling.

Kanskje det fineste svømmebasseng-anlegget i Norden. Adressen er Tietgensgade 65 sørvest for Tivoli.

 

------> Reiseguiden om København fortsetter...

 

Sosialt Reiseliv
Lik oss på Facebook og få alle våre
nyheter først!

Bli aktiv deltaker!

Del din ferieopplevelse om et reisemål, gi tips om shopping, restauranter, attraksjoner og severdigheter. 

Du kan også benytte muligheten til å stille spørsmål eller bare gi ros eller konstruktiv kritikk. På forhånd takk.