Leiebil fra København

Det er korte avstander i Danmark og flotte veier. I tillegg er kjørekulturen lik den du kjenner fra før. Det er mange leiebilstasjoner i København, og også på flyplassen.

København er et ypperlig utgangspunkt å kombinere med leiebil, både på dagsturer og for litt lengre reiser. Et pluss er også det faktum at leiebilprisene gjerne er rimeligere i Danmark enn f.eks. i Norge.

Leiebil AEKLIKK FOR ET LEIEBILKUPP NÅ!

Reiseplaneten samarbeider med AutoEurope.  En  av verdens ledende aktører på leiebiler.  Her gjør du et leiebilkupp!  Ingen avbestillingsgebyr og gratis telefonsupport 24 timer i døgnet!

Det er faktisk mulig å ta en dagstur til Tyskland hvis du starter tidlig. For eksempel er Hamburg bare 320 kilometer fra København, og en stor del av reisen foregår på motorvei.

Et annet alternativ kan være middelalderøya Öland på østkysten av Sverige. Her er distansen ca. 360 kilometer, hvorav en tredjedel er på motorvei. Dette siste reisemålet bør kombineres med overnatting.

For reisemål nærmere København foreslår vi følgende:

Malmö (42 km)

Malmö er en veldig trivelig by i Småland i Sør-Sverige. Bilreisen gjør det også mulig å kjøre over den gigantiske Øresundbroen. Malmö er Sveriges tredje største by med i underkant av 300 000 innbyggere.

Byen har Nordens eldste renessanseslott, tropikarium, akvarium og sjøfartsmuseum med en ordentlig ubåt i tillegg til en rekke museer. Vi må også nevne Turning Torso, som ligger i Malmö og er Europas nest høyeste boligblokk, hele 190 meter høy, med en fascinerende arkitektur.

Malmø er beryktet for mye bråk i såkalt "no-go-soner". Man skal utvise forsiktighet på kveldstid. For turister som oppholder seg i typiske turistområder samt oppfører seg normalt er det ingen spesiell risiko ved å besøke byen.

{googleDir hide_direction_text=1 width=100% height=200 dir_width=100% vertical=1 unit=METRIC 
from="København, Danmark" 
to="Malmø, Sverige"}

Klikk her for offisiell hjemmeside for Malmø.

Billund (267 km)

Billund er Løveparkens og Legolands hjemsted. Siden mer enn 200 km av avstanden mellom København og Billund går via motorvei, er dette mindre tidkrevende enn det høres ut som.

Selve Billund er en liten landsby (ca. 9000 innbyggere), mens Legoland derimot er stort. I dag finnes Legoland i Tyskland, England og USA, men ingenting slår originalen.

{googleDir hide_direction_text=1 width=100% height=200 dir_width=100% vertical=1 unit=METRIC 
from="København, Danmark" 
to="Billund, Legoland, Danmark"}

Klikk her for hjemmesiden til Legoland.

Odense (165 km)

Odense er Danmarks tredje største by med ca. 150 000 innbyggere. Odense ligger på øya Fyn og er kanskje først og fremst kjent for å være H.C. Andersens fødeby. Dikterens barndomshjem og H.C. Andersens hus er blant byens største turistattraksjoner.

I tillegg har byen flere hyggelige museer og en dyrehage med et flott Oceanium, der du får se tropisk regnskog og søramerikansk dyreliv.

Ellers er Odense en sjarmerende by med mange utesteder, vertshus og åpne plasser. Det er ikke for ingenting at Odense er blitt kalt for «lille København».

{googleDir hide_direction_text=1 width=100% height=200 dir_width=100% vertical=1 unit=METRIC 
from="København, Danmark" 
to="Odense, Danmark"}

Les mer om Odense her!