Shopping i København

kobenhavn loppemarked

Liker du å handle, så er København et godt sted å være. Fyll opp lommeboken og sørg for at du har nok tid. Mye er konsentrert rundt Strøget når det gjelder butikker. Området er fylt med små torg og sidegater. Her finner du spesialbutikker med rariteter og motebutikker med det ypperste innen haute couture.

foto: visitdenmark.dkStrøget i København har en dyr side og en mindre dyr side. Den rimeligste siden er fra Nygade til Rådhuspladsen. Den (enda) dyrere siden går fra Kongens Nytorv til Vimmelskaftet. Her finner du klokker og smykker, vesker, sko, klær og eksklusive stormagasiner.

Gågaten Fiolstræde (starter fra Strøget) passerer gjennom Latinerkvarteret og er gaten for deg som liker antikvariater og bokhandlere. Du finner også butikker som selger klær og mote, men hvis dette er det viktigste for deg, kan gågaten Købmagergade (starter også fra Strøget) være et bedre valg. Her finner du dessuten gode mat- og vinbutikker. De mindre gatene har som regel de mest spennende spesialbutikkene. Forsøk for eksempel gatene Studiestræde og Larsbjørnsstræde i nærheten av Rådhusplassen.

La oss også nevne at Vesterbrogade (i Vesterbro) har mange gode butikker i alle former. Ønsker du eksotiske butikker, så gå til Vesterbros Torv. Den beste matgaten ligger også på Vesterbro og heter Værnedamsvej, ikke langt fra Frederiksberg.

Shoppingsentre i København

Fields
Varemagasinet/shoppingsenteret Fields har ca. 150 butikker og ligger i Arne Jacobsens Allé 12. Senteret har stengt søndager, men er ellers åpent til kl 2000 på hverdager og kl. 1700 på lørdager.

Fisketorvet shopping
Dette er kanskje det best beliggende shoppingsenteret i København med adressen Havneholmen 5. Senteret har ca. 120 butikker, men også 10 kinosaler. I tillegg kommer selvfølgelig restauranter og kafeer. Senteret har en fantastisk arkitektur, og navnet kommer av beliggenheten.

Dette var opprinnelig det gamle fisketorget i København. Les mer om Fisketovet og shopping her.

Det Ny Illum
Dette er et nytt og moderne, sentralt beliggende shoppingsenter. Adressen er Østergade 52. Ny Illum holder åpent mellom kl. 1000 og 1900 alle dager, med unntak av fredager (stenger kl. 2000) og lørdager (stenger kl. 1700). Søndag er senteret stengt.

Senteret har som mål å være det ledende livsstilssenteret i København og etterstreber høy service fra sine ansatte.Andre butikker i København

Loppemarkeder og brukthandel

København har alltid hatt rykte på seg for å være et bra sted å kjøpe antikviteter og små rariteter. Et godt tips hvis du er i København i perioden april til oktober, er å besøke et av de mange loppemarkedene. Noen forslag er:

Gammel Strand loppemarked
Dette er Københavns mest eksklusive loppemarked med sølvtøy og porselen. Åpent fredager og lørdager fra morgenen til kl. 1700. Gå til gaten Gammel Strand.

Montmartre på Kongens Nytorv
Plassen overfor D'Angleterre er stedet for lopper innen håndverk og kunst. Åpningstider er fra kl. 1000 til 1600 på lørdager. Du finner også mye av plakater og postkort.

Besøker du København om vinteren, kan du forsøke Øksnehallen eller det Blå Pakhus på lørdags formiddag. Her er det ofte loppemarkeder året rundt.

Bruktbutikker
Klassik i Bredgade 3 er en butikk som har spesialisert seg på gjenbruk av designmøbler. Er du på jakt etter noe helt spesielt til din leilighet, eller gaven til den som har «alt», så kan Klassik være butikken. Bredgade ligger nordøst for Kongens Nytorv.

Leter du etter brukte klær, så er stikkordet Ravnsborggade på Nørrebro og Nedre Frihavnsgade på Østerbro. Begge gatene representerer mange bruktbutikker og har flere koselige kafeer i umiddelbar nærhet når du har gått lei av butikker og shopping.

 

------> Reiseguiden om København fortsetter...

 

Sosialt Reiseliv
Lik oss på Facebook og få alle våre
nyheter først!

Bli aktiv deltaker!

Del din ferieopplevelse om et reisemål, gi tips om shopping, restauranter, attraksjoner og severdigheter. 

Du kan også benytte muligheten til å stille spørsmål eller bare gi ros eller konstruktiv kritikk. På forhånd takk.