Spise i København

kobenhavn-nyhavn

Det er så mange kafeer og restauranter å velge mellom i København at du garantert finner noe du liker, hvis du bare tar deg tid til å undersøke litt. Her ligger gourmetrestauranter og enkle vertshus om hverandre.I København som i andre europeiske byer er det i sentrum det er flest kafeer og restauranter. Se gjerne på Tivoli som et eget område, for her er det mange spisesteder om sommeren. Frederiksberg har også et rikt utbud av spisesteder.

Lunsj (eller frokost som danskene kaller det) serveres normalt mellom kl. 1130 og 1400, og middag fra kl. 1800 til kl. 2200 eller senere. Det lokale danske kjøkken er renset for dårlig samvittighet, det vil si at porsjonene er store, råvarene friske, kaloriene bugner, og alle ved bordet blir gode og mette.

Den klassiske danske retten er kanskje «smørrebrødet», dvs. brødskiver med deilig pålegg som røkt fisk eller skinke. Gjerne servert om morgenen (det danskene kaller morgenmad) og skylt ned med en liten snaps.

Ida Davidsen
Den beste smørbrødrestauranten i København er muligens Ida Davidsen, som har adresse Store Kongensgade 70. Det er femte generasjon som nå driver restauranten på Nørrebro, og menyen består av mer enn 250 forskjellige smørbrød. Her er flere stamgjester enn andre gjester, og du møter kanskje en kjendis eller tre også. Åpent fra kl. 1000 til 1700, mandag til fredag. Stengt lørdag og søndag.

Et alternativt valg er Restaurant Domhuskælderen som ligger ved Nytorv 5. Lunsjmenyen tar for seg alt det klassisk danske. Restaurant Domhuskælderen er historisk kjent som stedet for advokater og dommere. Danmarks største porsjoner får du på Café Lindevang, som har dansk tradisjonelt kjøkken og ligger i P.G. Ramms Allé 4. De har også en rekke forskjellige snaps, hvis du har tenkt å starte utekvelden der. Billig er det også.

Fiskerestauranter og gourmetrestauranter
Fisk er naturlig nok noe danskene er eksperter på. I København kan du virkelig nyte et perfekt fiskemåltid. Vi foreslår restauranten Noma, som ligger i Christianshavn, hvis du får bord da.

Restauranten har som mål å vise hva nordisk mat er, og restauranten er allerede godt kjent blant gourmeter over hele Europa. Restauranten ligger i et restaurert lagerlokale fra 1700-tallet. Adressen er Strandgade 93. Les mer på restaurantens hjemmeside. Du kan også lese en artikkel om restaurant Noma her!

Krogs FiskerestaurantGammel Strand 38. Dette er den klassiske restauranten med de klassiske fiskerettene. Les mer her.

Tre andre utvalgte restauranter og kafeer

Vesuvio VOC er en italiensk restaurant som ligger perfekt til på Rådhusplassen 4. Restauranten Vesuvio har naturligvis pizza, men også mye mer. Prisene er til å leve med, hvis du tar beliggenheten i betraktning.

Mangal Kebab og Pizzahuset er mer enn en helt ordinær take-away-restaurant. Her får du faktisk tyrkiske spesialiteter (og pizza naturligvis) av god kvalitet samtidig som prisene holdes godt under hundrelappen.

Maestro ligger like ved landslagsarenaen Parken, nærmere bestemt i Østerbrogade 132 og er perfekt for mat før eller etter en kamp. Er du glad i grillet kebab eller lam på spyd med ris eller
bulgur, humus og salat, så får du dette godt og billig her.

Café Bankeråt er stedet for de intellektuelle. Den ligger i Ahlefeldtsgade 29 og byr på frokost, brunch, lunsj, hovedretter, øl, snaps og alt annet du kan tenke deg. Stedet har rimelig mat, masse sjarm og upraktisk 80-talls innredning. Stedet er på god vei til å bli en institusjon i seg selv, og det er mange stamgjester her. Café Bankeråt er åpent til kl. 2400, men kjøkkenet stenger kl. 2130.

 

------> Reiseguiden om København fortsetter...

 

Sosialt Reiseliv
Lik oss på Facebook og få alle våre
nyheter først!

Bli aktiv deltaker!

Del din ferieopplevelse om et reisemål, gi tips om shopping, restauranter, attraksjoner og severdigheter. 

Du kan også benytte muligheten til å stille spørsmål eller bare gi ros eller konstruktiv kritikk. På forhånd takk.