kohsamui airport

La det være sagt med en gang. Koh Samui har (kanskje) verdens mest sjarmerende flyplass. Vi håper i alle fall at turisttilstrømningen ikke innebærer at det må gjøres inngrep på denne flyplassen. Her er det ikke mange fasiliteter. På den annen side har den en atmosfære og stil som i løpet av sekunder får deg i feriemodus.

KohSamui reiseguidebanner

Flyplassen på Koh Samui ligger på øyas nordvestlige side. Det innebærer at du som skal til Chaweng eller Lamai, de to mest kjente strendene på Koh Samui, må forvente minimum 30 minutters bilkjøring eller mer.

De aller fleste turister fra Europa kommer med fly via Bangkok. Flyselskapet Bangkok Airways flyr flere ganger om dagen med sine flotte dekorerte propellfly. Flyturen fra Bangkok tar ca 1 time. Det går også fly fra Phuket og U-Tapao i nærheten av Pattaya.  Den eneste utenriksruten til Koh Samui går til og fra Singapore.  (Klikk her hvis du vil lese mer om fly til Bangkok)

Det enkleste er å ordne med transport til og fra flyplassen på forhånd, enten via ditt reisebyrå eller en arrangør i Thailand. Det står riktig nok en rekke drosjer utenfor flyplassen, men er dere en familie med store kofferter og er litt usikre på hvor dere skal, så vil det være bedre å bli fraktet i biler som er dimensjonert for mye baggasje og som har air-condition i orden.

Et alternativ til fly er å ta buss fra Bangkok til Surat Thani og ferge herfra. Men Bangkok Airways slår alle andre kommunikasjonsmåter når det gjelder tid og billettene koster sjelden mer enn ca 1000 kroner tur og retur.

{googleMaps addr="Koh Samui Airport, Koh Samui, Thailand"
width=100% height=250 zoom=12 addoverview=0}