Kos

kos panorama

Kos er en gresk øy i Gökova-gulfen, ikke lange båtturen fra Tyrkia. Øya er fødestedet til Hippokrates og en rekke severdigheter på Kos er dedikert denne legekunstens far.Photo: "Panorama Kos 8" by kallerna - Own work. Licensed under CC BY-SA 3.0 via Wikimedia Commons.

Det bør fremheves at Kos hverken historisk eller kulturelt står tilbake for sin storebror Rhodos, som er den største de Dodekanesiske øyer. Så det er fullt mulig å oppleve mer enn strandlivets gleder på Kos! Øyas naturlige møtepunkt er marinaen i Kos by. Rent så vakkert er det, med hvitmalte murbygninger og hoteller på rekke og rad. Hit går du også for å spise et godt måltid eller kaste deg ut i nattelivets gleder.

De yngre turistene tar gjerne turen til Kardamena, som i høysesongen er byen som best dekker ungdommenes behov gjennom en rekke nattklubber, barer og gode strandhoteller. På Kos nyter man sommeren på stranden. Når den svale kvelden kommer koser man seg med mat fra det greske kjøkken, før man bestemmer seg for å være med på fest og moro eller ei.

Og bare så du vet det, navnet Kos uttaler du slik du vil si etternavnet til skøyteløperen Johan Olav Koss.

 

Sosialt Reiseliv
Lik oss på Facebook og få alle våre
nyheter først!

Bli aktiv deltaker!

Del din ferieopplevelse om et reisemål, gi tips om shopping, restauranter, attraksjoner og severdigheter. 

Du kan også benytte muligheten til å stille spørsmål eller bare gi ros eller konstruktiv kritikk. På forhånd takk.