Krakow Med barn

Ferie med barn i Krakow

Krakow-reiseguidebanner

Barn er velkomne nok i Krakow og resten av Polen, men det er ikke alltid like tilrettelagt for de minste. Du finner for eksempel sjelden egne barneretter på restaurantmenyene, og hvis du skulle finne et offentlig toalett, har du neppe lyst til å gå inn. Spør heller på en restaurant eller et hotell hvis behovet melder seg.

I selve sentrum vil sikkert barna synes det er moro å kjøre rundt i gatene med hest og vogn. Disse finner du alltid ved torget i Gamlebyen, og prisen ligger på rundt 280 kroner timen. For de mer aktive har du badeparken Aquapark, som ligger et par kilometer nordøst for byen. Her finner du bassenger, vannsklier, boblebad, klatrevegger og badstuer. Åpent alle dager fra kl. 0830 til 2200. Prisene varierer med sesong, ukedag og besøkets varighet.


 

Dyrehage, fornøyelsespark og andre parker i Krakow
Krakow har også en stor dyrehage med mer enn 300 forskjellige arter fra hele verden. Denne ligger vest for sentrum og er åpen daglig fra kl. 0900 til 1800. Inngangsbilletten koster 20 kr for voksne og 10 kroner for barn.

De litt større barna vil sikkert like Fantasy Park i Krakow Plaza shoppingsenter. Her er det bowlingbaner, spilleautomater og biljardbord, i tillegg til lekeområde for de mindre barna.

På en fin sommerdag er det flott å dra til den store grønne Bloniaparken i forstaden Zwierzyniec, et fint turområde der kyr og sauer går og gresser. Zwierzyniec ligger ca. 1,5 km vest for Gamlebyen. Her finner du av og til omreisende tivolier, sirkus eller markeder.

------> Reiseguiden om Krakow fortsetter...