Kypros

kypros karnival limassol

Når du hører navnet Kypros, vil nok sandstrender, solsenger, paraplydrinker, karaokebarer og hektisk uteliv i Ayia Napa være tanker du raskt får. Men Kypros er mye mer. Beliggenheten mellom Hellas, Egypt, Midt-Østen og Tyrkia, er garantist for nærmere 10000 år historie og kultur. 

Photo: "Carnival in Limassol 2014 (12887788193)" by Sergey Galyonkin from Kyiv, Ukraine - Carnival in Limassol 2014. Licensed under CC BY-SA 2.0 via Wikimedia Commons.Kypros var ifølge gresk mytologi Afrodites fødested, og øya var et viktig stoppested for korsfarerne. På Kypros finner du ruiner etter både romere, persere og egyptere, og bymurene rundt hovedstaden Nicosia er bygget av venetianere.

Med tanke på temperatur og nedbørsmengde er naturlig nok sommermånedene juni til august den beste og varmeste perioden å besøke Kypros, men det er da du deler øya med flest andre turister. Har du mulighet, så kom gjerne i mai eller september istedet.

Kypros er Middelhavets varmeste og tørreste øy med rundt 340 soldager i året, kun regnsesongen desember til mars må du regne med en skur i ny og ne. Temperaturene kan i ekstreme tilfeller krype helt ned i 5-6 C på vinteren, men vanligvis er det mildt og behagelig klima også da, selv om det da kanskje ikke frister så veldig med en svømmetur?

Kypros er en helårsdestinasjon som kan tilby sol, strand, fest, kultur og historie, og de aller fleste har gode forutsetninger til å storkose seg på denne øya. Både barnefamilier, nyforelskede par, vennegjenger og eldre vil få en flott og minnerik ferie på Kypros.

 

Sosialt Reiseliv
Lik oss på Facebook og få alle våre
nyheter først!

Bli aktiv deltaker!

Del din ferieopplevelse om et reisemål, gi tips om shopping, restauranter, attraksjoner og severdigheter. 

Du kan også benytte muligheten til å stille spørsmål eller bare gi ros eller konstruktiv kritikk. På forhånd takk.


 

 

------> Reiseguiden om Kypros fortsetter...