Kypros Attraksjoner

Attraksjoner og severdigheter på Kypros


Det finnes en rekke attraksjoner og severdigheter på Kypros.  I tillegg har du flott natur og koselige bydeler rundt om på øya.

Kykkos-klosteret

Dette over 900 år gamle klosteret ligger ensomt til, høyt oppe i fjellene i vestlige Kypros, mer enn 1300 meter over havet. Klosteret er en pilgrimsdestinasjon for kyprioter fra hele øya, og enkelte dager kommer det hundrevis av besøkende, i tillegg til turistbussene. Kypros tidligere erkebiskop og president Makarios startet som novise her på 1920-tallet.

Lasarus-kirken

I Larnaka finner du den flotte ortodokse kirken Agios Lazaros, hvor du kan se sarkofagen som inneholder levningene av selveste Lasarus, som Jesus ifølge bibelhistorien vekket fra de døde. Kirken stammer fra ca år 950.

Hala Sultan Tekke

Få steder er så hellige innen Islam som Hala Sultan Tekke, en moské fra 1816 som markerer gravstedet til Mohammeds tante. Moskeen ligger noen kilometer sørvest for Larnaka, og er gratis å besøke. Men det forventes en frivillig donasjon.

Festningen i Limassol

Midt i Limassol ligger en majestetisk borg med en lang og fascinerende historie. Her giftet den engelske kong Rikard Løvehjerte seg med en kypriotisk prinsesse, den har blitt brukt som fengsel og militært hovedkvarter. Idag huser den et middelaldermuseum. Åpent man-lør 09-17, søndager 10-13

Dionysos' villa

I sentrum av Pafos på vestkysten av Kypros finner du restene av Dionysos' Villa, som ble gravd frem i 1962. Her kan du se flotte mosaikker på gulvene med scener fra gresk mytologi. Dette er bare det første av fem hus fra 200-tallet som er gravd ut de siste tiår, og var hjem for romerske adelsmenn.  Åpent hverdager fra 08:00 til 18:00. Inngang cirka 20 kroner.

Kourion

Noen kilometer vest for Limassol ligger kanskje det viktigste arkeologiske stedet på hele Kypros, ruinbyen Kourion med et storslagent amfiteater som hadde plass til over 3000 tilskuere. Få spesielt med deg forumet, de offentlige badene, Fontenehuset, Akilles Hus og Necropolis; De dødes by. Åpent daglig fra 08-18. Inngang cirka 13 kroner.

 

------> Reiseguiden om Kypros fortsetter...