Kypros Sport

Sport og idrett på Kypros


 

Kypros byr på ypperlige forhold for alle typer vannsport. Om du ønsker å windsurfe eller stå på vannski, dykke eller snorkle, så har du kommet riktig. Og du får leid det utstyret du måtte trenge der det finnes en strand og et hotell. Og sverger du til vinteridrett kan du til og med stå på ski rundt Olymposfjellet forutsatt at du er på Kypros i perioden januar til mars.

Fotball på Kypros

Fotball er kanskje ikke den sporten du først og fremst forbinder med Kypros, men i likhet med alle andre sør-europeere er også kypriotene fanatiske fotballsupportere, og ingen andre idretter kan hevde seg med fotball i popularitet. Kypros har riktignok aldri kvalifisert seg til et VM eller EM, men klinker til med et godt hjemmeresultat i ny og ne mot normalt mye bedre motstandere, som f.eks. Spania. Kypros har gjentatte ganger spilt mot Norge i ulike kvalifiseringer til internasjonale mesterskap.

De største lagene i landet er APOEL og Omonia fra hovedstaden Nicosia, og Anorthosis Famagusta og Apollon Limassol. APOEL klarte i 2009 sågar å komme seg til gruppespillet av Champions League, på bekostning av FC København.

Golf på Kypros

Golfspillere har en spennende opplevelse i vente. Det er ikke mange golfbaner på Kypros, men prøv den nye 18-hulls mesterskapsbanen Aphrodite Hills, som ligger like ved Pafos på vestre Kypros. Banen ligger i et interessant terreng og har en flott utsikt over Middelhavet.

Et annet alternativ er Secret Valley Golf. Denne banen ligger ganske høyt, og har dermed et svalere klima enn mange andre Kyprotiske golfbaner på sommerstid. Øst for Limassol har de en 9-hulls bane, Pareklissa ved Elias Beach Hotel. Mer info på www.cyprusgolf.com/

Tennis på Kypros

Foretrekker du å spille tennis, er det lett å finne en bane på Kypros. Mange av de større hotellene har egne baner, og du finner offentlige baner i de største byene. www.cyprustennis.com

Dykking på Kypros

Dykkere har mye å se frem til på Kypros. Rundt øya er det stort sett krystallklart vann, med et yrende liv blant koraller. Det er også nok av dykkesentere som både leier ut utstyr og arrangerer turer til de beste områdene for dykking og snorkling.

------> Reiseguiden om Kypros fortsetter...

 

Sosialt Reiseliv
Lik oss på Facebook og få alle våre
nyheter først!

Bli aktiv deltaker!

Del din ferieopplevelse om et reisemål, gi tips om shopping, restauranter, attraksjoner og severdigheter. 

Du kan også benytte muligheten til å stille spørsmål eller bare gi ros eller konstruktiv kritikk. På forhånd takk.


 


{fcomments}