Spise i Las Palmas

las palmas paseo las canteras

Det er utallige restauranter og tapas-barer i Las Palmas. Og prisnivået er stort sett hyggelig sett med øyne fra Norge og Skandinavia.  Gjør som lokalbefolkningen og start dagen med en cortado. Cortado er espressokaffe med litt dampet melk. Som tilbehør tar du deg en bocadillo — den spanske utgaven av sandwich.Mercado Vegueta er et av mange steder hvor du med hell kan sette deg ned på en bar for cortado og bocadillo. Eller hvorfor ikke ta en avslappende lunsj langs med Paseo Las Canteras (se bildet).

Lunsj i Las Palmas betyr å spise tapas.  Spise gjerne Pata de cerdo som er herlige tynnskårne skiver av skinkestek.  Et forslag er Restaurante El Herreño i Calle Mendizábal 5. Restauranten kan minne mye om en kantine, men ikke la utseendet lure deg. Stedet er dessuten kjent for å huse kjentfolk. Kelnere i hvite skjorter serverer blant annet papas arrugadas, dvs. små nypoteter som er kokt tørre i havsalt. 

En rimelig rett er Ropa vieja, som betyr «gamle klær», og som best kan sammenlignes med vår «pytt i panne». Helt konkret hva retten består av avhenger naturlig nok av hva restauranten serverte til middag dagen før.

Middag kan nytes på internasjonale restauranter, eller typisk spanske restauranter. Prisnivået dekker hele prisskalaen, og sier gjerne noe om restaurantens kvalitet. Men selv de rimeligste restaurantene har gjerne råvarer av beste merke.

Noen utvalgte restauranter i Las Palmas

El Novillo Precoz i gaten Calle Portugal 9 (tlf.: 34 928 221 659) er viden kjent for sine biffer. El Novillo Precoz er en familierestaurant som tilbyr kjøtt fra Uruguay og du angrer garantert ikke når helstekt indrefilet skjæres opp i skiver på steinplater.  For deg som vil ha noe helt annet, så vær modig og bestill en stor tallerken med assortert innmat. Det er en lokal spesialitet.

Rias Bajas i gaten Calle Simon Bolivar, 3, (tlf.: +34 928 271 316) rett nord for Parque de Santa Catalina er en utmerket spansk restaurant. Prisene er ganske stive, men kvaliteten er ditto høy.

Ønsker du japansk mat, så er valget helt klart restaurantene Sakura som finnes i flere utgaver. Hvorfor ikke forsøke Sakura I i gaten Nestor de la Torre, 1, (tlf.: +34 928 248 221), rett i nærheten av El Corte Ingles.

Eller kanskje Sakura nr 2 i gaten med det fornøyelige navnet Calle Olof Palme?. Calle Olof Palme er rett i nærheten av Plaza Espana.

Hamburgere og fotball!
Ved Plaza Espana finner du også sportsbarer som har uterestaurant, store TV-skjermer med sport (les fotball) og herlige hamburgere til rimelige priser. Vår 200 grams burger av Angus-kjøtt hos GeiserPlaza Espana var verdt hver krone!

Utvalgt spisested i Las Palmas

Et annerledes spisested er Bodegon Biberan med sitt musikalske interiør. Meget forseggjort! Beliggenheten er i Calle Pedro Castillo Westerling 15. Ikke la deg lure av sidengaten og bodegaens plastikkskilt og anonyme dører.

flybilletter reiseplaneten 2

Her er de billigste flybillettene til Las Palmas - Sjekk ut vår lavpriskalender!
bestbuy


 

 

Nattmat (og drikke) i Las Palmas

For deg som vil ha noe å spise, eller kanskje en liten drink på natten, ta turen til Moye Deportivo eller «Sportshavnen » hvor det finnes en rekke hyggelige kafeer.  Dette er en populær plass for et glass vin eller en kopp kaffe, mens du hører havet bruse i kveldsmørket.Diskotek og nattklubb
Disco Bahia i Calle Gomera 6 rett ved stranden Playa de Las Canteras er åpent til 0400 alle dager med unntak av mandager hvor det er stengt.

Hippest er nok The Paper Club i Triana-distriktet. Adressen er Calle Remedios. Åpent til 0400 torsdager til søndager.

 

------> Reiseguiden om Las Palmas fortsetter...

 

Sosialt Reiseliv
Lik oss på Facebook og få alle våre
nyheter først!

Bli aktiv deltaker!

Del din ferieopplevelse om et reisemål, gi tips om shopping, restauranter, attraksjoner og severdigheter. 

Du kan også benytte muligheten til å stille spørsmål eller bare gi ros eller konstruktiv kritikk. På forhånd takk.