Spise i Madrid

madrid corraldelamoreria

Mat er viktig for folk i Madrid, og du skal kose deg med maten. Frokost på hotellet serveres gjerne til kl. 1100. Både lunsj og middag består av mange retter. Middag spises fra kl. 2200, og nattklubbene virker som om de aldri stenger. 

Photo:  https://www.facebook.com/corralmoreriaMadrid og Spania har flotte mattradisjoner

Madrid er influert av andre regioners mattradisjoner, og du får det beste nasjonen har å by på, om det er paella, større fiskeretter eller de fantastiske spanske skinkene. De senere årene har også andre nasjoners kjøkken fått et visst innpass i Madrid, men vi mener at når du først er i Madrid, skal du spise spansk! Spansk mat er god og etter våre forhold rimelig.

Spansk vin er også god, og du får den i alle typer og prisnivåer. Hvitvin heter vino blanco, og rødvin heter vino tinto. Til lunsj er det vanlig å kjøpe husets vin (vino de la casa), enten i literskarafler eller halvliterskarafler.

Mindre barer tilbyr tapas (småretter) eller bocadillos (vårrull-lignende retter med forskjellig innhold). På små og enkle spisesteder kan du spise deg god og mett på større tapasmenyer. Slike spisesteder kalles ofte cervezerias, tabernas og bodegas. Restauranter kalles restaurantes. Har restauranten spesialisert på sjømat, kan den kalle seg marisqueria.

Restauranter vi anbefaler i Madrid


Casa Labra

Populær og velrenommert restaurant like ved Calle de Mayor som har aner tilbake til 1860. Åpningstider er 1100 - 1530 og 1800 - 2300. Siesta mellom 1530 og 1800. Hit kommer du for typisk spansk mat, f.eks. tapasretter eller den kalde suppen gazpacho, bacalao og Ibéricoskinke. Det serveres også mer tradisjonell mat. Du får tre retters meny til, sett med våre øyne, rimelig pris.

Casa Labra var arnestedet for the spanske sosialistpartiet (PSOE) og er viden kjent for det. Adressen er Calle Tetuán, 12.

La Paella de la Reina

Dette er noe som ekstraordinært som en god paellarestaurant i Madrid. Denne typiske Valencia-retten lages antagelig best i byen akkurat her hos La Paella de le Reina.

Velger du originalen så tar du versjonen med kanin, kylling og bønner. Adressen er Calle Reina, 39. Åpen for lunsj fra 1300 - 1600 og middag fra 1930 til 2330 (2400 fredager/lørdager).

Corral de la moreria Restaurant

En litt spesiell opplevelse er hva du får hos Corral de la moreria (se bildet øverst). Her er det nemlig flamencoshow alle dager. Og dette er ikke en ren turistfelle, men et sted som har kvalitet både på mat og dans.

Adressen til Corral de la moreria er Calle de la Moreria, 17 og åpningstider fra 1830 til 2400.Casa Lucio

Denne restauranten er en attraksjon i seg selv. Casa Lucio er antagelig verdens mest kjente tapasbar. Ikke bli forbauset om du ser en kjendis eller to blant alle fastboende og turister. Eggeretten huevos rotos er noe du bare må teste!

Adressen til Casa Lucio er Calle Cava Baja 35. Åpningstider fra 1300 - 1600 og 2030 til 2400.


Noen ganger skal man gå i turistfeller også...

Mercado de San Micuel

Dette er antagelig det største og mest kjente "markedet" i Madrid. Det opprinnelige markedet her ble opprettet tilbake i 1916, men investorer som tok over i 2003 har totalrenovert markedet og gjort det om til en slags tapas-himmel. Flere enn tretti tapas-tilbydere gir deg det beste av oliven, skinke, bakverk, vin, øl og cava.

Adressen til Mercado de San Micuel er selvsagt Plaza San Miguel, i gangavstand fra kjente Plaza Mayor. San Miguel-markedet er åpent fra 1000 til midnatt eller senere.

 

Sosialt Reiseliv
Lik oss på Facebook og få alle våre
nyheter først!

Bli aktiv deltaker!

Del din ferieopplevelse om et reisemål, gi tips om shopping, restauranter, attraksjoner og severdigheter. 

Du kan også benytte muligheten til å stille spørsmål eller bare gi ros eller konstruktiv kritikk. På forhånd takk.


 

------> Reiseguiden om Madrid fortsetter...