Sport i Madrid

madrid santiago bernabeu

Som så mange andre Europeiske land, er spanjolene først og fremst glødende interessert i fotball, og den spanske ligaen regnes som en av verdens beste.  Og to av de aller beste lagene i Spania (og verden forøvrig) finner du i Madrid.Og landslaget til Spania må stadig vurderes som en av favorittene i VM.  Dette til tross for at mange av spillerne er mer lokalpatriotiske enn nasjonalpatriotiske. For eksempel vil ikke en Barcelona-spiller uten videre like å spille ballen til medspillere hvis disse tilhører erkerivalen Real Madrid.

Fotball i Madrid

Ikke minst er fotball enormt populært i Madrid. Alle kjenner vel til Real Madrid, kongens egen klubb. Her aksepteres bare seier fra stallen som ofte kalles Galacticos. Hvis du ramser opp verdens mest berømte spillere de siste 20 årene, er det en stor sannsynlighet for at de fleste du nevner har spilt for Real Madrid; Zinedine Zidane, David Beckham, Ronaldo, Cristiano Ronaldo, Kaka, Arjen Robben, Roberto Carlos, Luis Figo, Clarence Seedorf, Raul osv osv.

Stjernegalleriet til Real Madrid spiller sine kamper på Santiago Bernabeu stadion. Stadion ligger nær Salamanca-området i Madrid, rett ved plaza Joan Miro.

Men Madrid har en stor klubb til, nemlig Atletico de Madrid. Klubbens stadion heter Vicente Calderon. Adressen er Paseo Virgen del Puerto 67.


fotballHusk at du kan kjøpe fotballbilletter over hele Europa trygt og enkelt hos Reiseplaneten!


Golf i Madrid

Det finnes minst 23 golfklubber i nærheten av Madrid. Tre av disse er åpne for alle. Det gjelder Club de Golf Olivar de la Hinojosa, (15 kilomter nordøst for Puerta del Sol), Club de Campo Villa de Madrid (10 km nordvest fra Puerta del Sol) og Club Las Rejas Golf (Majadahonda) (20 kilometer vest for Puerta del Sol).Skisport i Madrid

De som er interesserte i ski, slalåm og snowboard, har også mange muligheter. Det finnes mange løypenett og bakker i kort avstand fra Madrid. Nærmest finner du Puerto de Navacerrada, med løyper i alle kategorier og halfpipe. La Pinilla er større med 21 forskjellige bakker på fjellet Las Laderas del Lobo.

 

Sosialt Reiseliv
Lik oss på Facebook og få alle våre
nyheter først!

Bli aktiv deltaker!

Del din ferieopplevelse om et reisemål, gi tips om shopping, restauranter, attraksjoner og severdigheter. 

Du kan også benytte muligheten til å stille spørsmål eller bare gi ros eller konstruktiv kritikk. På forhånd takk.


 

 

------> Reiseguiden om Madrid fortsetter...