Turist i Madrid

Det finnes mange guidede turer som du kan bestille på hotellet eller direkte på Internett. Bussene som kjører mellom de viktigste turistattraksjonene, har informasjon på flere forskjellige språk. Du kjøper billetten på bussen.

Siden Madrid er en stor by, kan det være lurt å benytte en guidet busstur for å få en viss oversikt over Madrid og byens forskjellige områder.Dag 1 i Madrid

Ikke stå opp alt for tidlig. Husk at du er i Madrid, og at natten garantert ikke blir ung. Spis en god frokost på hotellet og kom deg til Pradomuseet. For det første er Prado-området et ypperlig utgangspunkt for det som skal skje resten av dagen. For det andre er Pradomuseet noe du bare må oppleve. Du vil ikke rekke over alt, men vi anbefaler at du i alle fall tar deg god tid i Goya-avdelingen.

Retiroparken og Uavhengighetsplassen
Etter museumsbesøket kan det være fornuftig å slappe av i Retiroparken. Kjøp en kaffe og noe enkelt å spise og nyt livet. La parkens fasiliteter og skjønnhet roe deg ned og gi deg nye krefter. Etter avslapning i Retiroparken er tiden moden for å bevege seg mot Plaza de Cibeles. Retiroparken har mange utganger, men forsøk å finne utgangen mot Calle de Alfonso XII. Du vil da gå rett på Puerta de Alcala ved Plaza de la Independencia. Puerta de Alcalas “dør” er en vakker triumfbue laget i 1778 av Francisco Sabatini.

Fra Uavhengighetsplassen (Plaza de la Independencia) kan du gå gaten Calle Alcala ned mot Plaza de Cibeles. På veien vil du se det neoklassiske Palacio de Comunicaciones. Byggverket fungerer som Madrids hovedpostkontor. De flotte ornamentene du finner på byggets vegger, ble påbegynt i 1905. Rett bak dette bygget finner du Plaza de Cibeles. I hjertet av plassen er det en fontene formet som en vogn trukket av løver.  I vognen sitter den greske fruktbarhetsgudinnen Cibeles.

Lunsj og det kongelige slottet
Nå tror vi tiden er inne for en lang og deilig lunsj. Vi anbefaler at du tar den på Casa Labra, som er en flott tapasbar. Den har vært i drift siden 1860. Du finner Casa Labra ved Calle de Tetuan 11, rett ved Calle de Mayor. Avstanden fra Plaza de Cibeles er ca. én kilometer, så du kan gjerne unne deg en taxitur hvis du er sliten.

Etter en lang og god lunsj bør du få med deg noen flotte bygninger før du slapper av på hotellet for å forberede deg på en lang kveld. Vi tenker på Det kongelige slottet og Catedral de la Almudena. Slottet ligger ved Plaza de Oriente 248, og Catedral de la Almudena ligger rett sør for slottet, ved Plaza de la Armeria. 

Pealla og nattklubb
Til middag vil du kanskje forsøke paella? Paella er en risrett som opprinnelig stammer fra Valencia. Det er egentlig en søndagsrett, men spises nå alle dager. Tilbehøret er grønnsaker og fisk, skalldyr eller kjøtt. La Paella de la Reina er en god og autentisk paellarestaurant. Den ligger i La Reina 39.

Kanskje skal du avslutte dag 1 på en av Madrids mange klubber? Ta en tur til Huertas, og du vil garantert finne et sted å tilbringe kvelden (og natten) hvis du ønsker. Er du ung eller ungdommelig i sinn, vil kanskje Malasana være et bra valg. Det er her ungdommen samles.

Dag 2 i Madrid

Madrid har mange markeder, og vi anbefaler at du får med deg i alle fall et av disse. Vi foreslår El Rastro (åpent fra kl. 0800 til 1400 på søndager). Dette gigantiske loppemarkedet er mer enn en turistfelle. Det er en opplevelse du bør få med deg. Det tiltrekker seg alle i Madrid, og er du i Madrid en søndag, så få med deg dette. Etter markedsbesøket foreslår vi at du tar en tur til Salamanca-området og gaten Calle de Serrano. Her finner du flotte butikker, og du kan virkelig få shoppet så mye du vil. Når du først er i Madrid, bør du stikke innom El Corte Ingles i samme gate. Det er Spanias mest kjente kjøpesenter.

Tyrefekting eller flamenco?
Søndag er det tyrefekting på tyrefekterarenaen. Hvis du ikke er motstander av denne underholdningen, kan det kanskje være en idé å dra dit. Er du imot tyrefekting, kan en flamencokveld være et alternativ. Begge deler er typisk spansk. Det finnes mange muligheter til å oppleve flamenco i Madrid, men kvaliteten på oppvisningene varierer. Et tips er å booke et opplegg gjennom GoMadrid hos The Corral de la Moreria. Der finner du en gruppe på åtte kjente flamencoartister (både sangere, dansere og gitarister) og du får en helaften med utmerket spansk mat i kombinasjon med et større flamencoshow. Billett kan bookes på Internett, og restauranten ligger sentralt i Madrid, ved siden av Det kongelige slottet (Calle Moreria, 17). Klikk her for kart.OBS! Restauranten åpner kl. 2030, og showet varer gjerne til kl. 0200.