Mallorca

mallorca palmanova

Siden pakketurismen startet på 1950-tallet, har Mallorca vært en av de fremste reisemålene for solhungrige nord-europeere. Navnet Mallorca har for mange blitt synonymt med charterturisme, sol og bad. Det er ikke rart siden Mallorca byr på mer enn 80 badestrender. Det hevdes at de fleste og beste strendene befinner seg nord og nordøst på øya. Men glem ikke hovedstaden Palma, som er en perle av en storby!Naturlig nok har Mallorca en rekke resort-byer langs kysten som utelukkende retter seg mot turister som prioriteter å bade og sole seg på dagtid, og spise, drikke, og for den saks skyld feste, på kveldstid. Men vær klar over at Mallorca har mye å by turister som vil oppleve natur, kultur, golf og storbyliv på sin ferie.

Selv om ungdommen har inntatt mange av strandbyene med technomusikk og neonlys, har tiden tilsynelatende stått stille i de små landsbyene du finner inne på øya. Barnefamiler har også sine steder på Mallorca, badebyer som er perfekt tilrettelagt for både foreldre og barn.

Sommermånedene er den beste perioden å besøke Mallorca på for strandløver (og dovendyr), med tanke på temperatur og nedbørsmengde. På den annen side er det da også bokstavelig talt millioner av andre turister her. Og prisen på overnatting er vesentlig høyere, spesielt i august. Men Mallorca er også ypperlig å besøke om våren og høsten. På vinterstid kan temperaturene synke ned i 5 - 10C, og en svært sjelden gang under nullpunktet.

 

Sosialt Reiseliv
Lik oss på Facebook og få alle våre
nyheter først!

Bli aktiv deltaker!

Del din ferieopplevelse om et reisemål, gi tips om shopping, restauranter, attraksjoner og severdigheter. 

Du kan også benytte muligheten til å stille spørsmål eller bare gi ros eller konstruktiv kritikk. På forhånd takk.


 

 

------> Reiseguiden om Mallorca fortsetter...