Malta

malta valletta harbour

Malta er en liten solfylt øy med flotte strender omgitt av et knallblått Middelhav.  Malta har alle forutsetninger for å være en drømmedestinasjon for de fleste av oss. Men det ville nesten være kriminelt å besøke Malta bare for å bade og slikke sol, for dette lille landet har en lengre og mer fascinerende historie enn de fleste andre land i Europa. Og historien kan dokumenteres grundig.

De monumentale templene Ggantija og Ħaġar Qim var allerede eldgamle da pyramidene i Giza ble bygd, noe som gjør dem til verdens eldste eksisterende bygninger.  Har du interesse for geologi, arkeologi eller historie, er Malta et skattkammer av de sjeldne.

Hvis du vil prioritere fest og moro, vrimler det av barer, diskoteker og nattklubber i Sliema og St. Julians. Hovedstaden på Malta, Valletta, blir derimot nesten folketom når butikkene stenger for kvelden.

Barnefamilier vil finne seg til rette på strendene i nord. Vindene fra Afrika bidrar til å holde klimaet behagelig året rundt, selv om vinteren kan være ustabil med både vind og regn. 

I tillegg snakkes det engelsk på Malta, samtidig som påvirkningen fra England er betydelig. Dermed er øya både språklig og kulturelt på linje med de fleste av oss skandinaver. 

Sosialt Reiseliv
Lik oss på Facebook og få alle våre
nyheter først!

Bli aktiv deltaker!

Del din ferieopplevelse om et reisemål, gi tips om shopping, restauranter, attraksjoner og severdigheter. 

Du kan også benytte muligheten til å stille spørsmål eller bare gi ros eller konstruktiv kritikk. På forhånd takk.