Manchester

manchester the old wellington inn 1

I mange år var det bare forretningsreisende som besøkte Manchester, men etter hvert som byens profil vokste i utlandet og nye flyruter ble åpnet, har stadig flere oppdaget at England har andre byer enn London, og med helt andre kvaliteter.

Manchesters fremste fotballag har i en mannsalder vært blant verdens mest populære, og de siste par tiårene har også rockeband som Oasis, the Smiths og Happy Mondays bidratt til å sette byen på kartet. I 1996 detonerte IRA en halvannet tonns bombe, den største noensinne på britisk jord, midt i Manchester sentrum. Utrolig nok ble ingen drept, men over 200 mennesker ble skadd, vinduer i en omkrets på nesten en kilometer ble knust, og skadeomfanget beløp seg økonomisk til over 600 millioner kroner. Men byen snudde dette til å bli en mulighet til totalfornyelse, og etter ti års bygging og renovering ble resultatet en moderne metropol med stilige torg, prisbelønt arkitektur og oppblomstring av både økonomi og turisme.

Manchester har svært mange studenter, et forrykende uteliv og atskillig mer utadvendte, gjestfrie og inkluderende innbyggere enn hovedstaden London. Sagt med andre ord må du være usedvanlig tverr og selvhøytidelig for å ikke ha det morsomt i Manchester. Både familier, par og singelreisende kan lett hygge seg en helg i Manchester når som helst på året.
Reiseplaneten redLes mer om Storbritannia - Bristol - Edinburgh - Glasgow - London - Liverpool - Nottingham

 

 

Sosialt Reiseliv
Lik oss på Facebook og få alle våre
nyheter først!

Bli aktiv deltaker!

Del din ferieopplevelse om et reisemål, gi tips om shopping, restauranter, attraksjoner og severdigheter. 

Du kan også benytte muligheten til å stille spørsmål eller bare gi ros eller konstruktiv kritikk. På forhånd takk.