Fly til Marrakech

I skrivende stund er det kun Norwegian som har direkte ruteflyvninger til Marrakech, eller noe annet sted i Marokko, eller Afrika, for den saks skyld. De har ukentlig direkteflygning fra Gardermoen hver mandag, og i perioden juli 2008 til oktober 2008 flyr de hver tirsdag og lørdag. Priser fra 1200 kr tur og retur hvis du er tidlig ute, og flytiden er på 4 timer og 45 minutter.


Blant de rimeligste alternative flyselskapene finner vi Air France og British Airways, som flyr via henholdsvis Paris og London. Flytid vil normalt være på rundt 9 timer inkludert mellomlanding. Prisene starter fra 3600 kroner inkludert flyplassavgifter. Air France flyr kun lørdager, mens British Airways flyr alle dager unntatt fredag og lørdag.

Marrakech har en enkel internasjonal flyplass som heter Marrakech-Menara, uten annet enn det mest nødvendige av fasiliteter. Det finnes et par taxfree-butikker i avgangshallen, men vær oppmerksom på at du ikke får brukt opp dine resterende dirham her med mindre du bruker dem på marokkanske produkter.

Flyplassen ligger kun 5 kilometer sør for sentrum. En taxi bør ikke koste mer enn rundt 40 kroner på dagtid, eller 60 kroner på kveldstid. Sørg for at sjåføren har skrudd på takstameteret (hvis han har ett) eller avtal prisen på forhånd, ellers kan det bli atskillig dyrere og ubehagelig, da Marrakechs drosjesjåfører er beryktede for å prøve å skvise maksimalt ut av turister.

 

Sosialt Reiseliv
Lik oss på Facebook og få alle våre
nyheter først!

Bli aktiv deltaker!

Del din ferieopplevelse om et reisemål, gi tips om shopping, restauranter, attraksjoner og severdigheter. 

Du kan også benytte muligheten til å stille spørsmål eller bare gi ros eller konstruktiv kritikk. På forhånd takk.