Marseille

marseille

Marseille er den eldste byen i Frankrike, og har i alle år vært en eksotisk smeltedigel av forskjellige kulturer. Marseille var porten mellom Sør-Europa og Nord-Afrika, og havnen er fortsatt viktig for byens eksistens.

Tusenvis av båter dupper i havnen, og fiskerne selger sprellende ferske varer på Marseilles fargerike fiskemarked hver morgen. På kvelden livner byen til på utallige restauranter og barer, både i Gamlebyen og i de mer fasjonable bydelene i sør.Til tross for at Marseille er den største byen i et av Frankrikes mest besøkte distrikter, Provence, blir den pussig nok oversett av turister flest, som heller setter kursen mot Nice, Cannes og Monaco. At Marseille ikke er spesielt turistpreget, synes de fleste av oss i utgangspunktet bare er fint. Men til gjengjeld krever det mer av deg som besøkende. De aller færreste snakker engelsk, heller ikke i turistnæringen, unntatt på de mest eksklusive hotellene. Ikke regn med å finne menyer på engelsk, all teksting på museer og severdigheter er på fransk, og spør du noen om veien, må du være forberedt på å leke mimeleken en stund. Med andre ord, hvis du ikke snakker fransk, ta med deg en guidebok, et detaljert bykart og kanskje en parlør.

Men Marseille har tre kilometer med flotte strender å by på, og en lang og dramatisk historie som kan fascinere hvem som helst. Både enslige, familier og par vil når som helst på året kunne ha noen strålende dager i Frankrikes mest varierte og uvanlige by – Marseille.


 

------> Reiseguiden om Marseille fortsetter...